Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kumar borcu yüzünden 3 kişiyi öldürüp, 1 kişiyi yaralayan sanığa 88 yıl 4 ay hapis

Antalya'nın Aksu ilçesinde kumar borcu yüzünden çıkan tartışmada Mahmut Şimşek (52), İbrahim Topdemir (55) ve oğlu Galip Topdemir'i (33) tabancayla öldürüp, Halil Ülkü'yü ağır yaralayan Ahmet Karabulut (49), toplam 88 yıl 4 ay hapse çarptırıldı.

ABONE OL
Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

Olay, geçen yıl 2 Şubat’ta saat 14.00 sıralarında Aksu ilçesi Karaöz Mahallesi'nde meydana geldi. Bir araçta bulunan 5 kişi arasında, kumar borcu yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Ahmet Karabulut yanındaki tabancayla ateş açtı. Vücuduna mermi isabet eden Güloluk Mahalle Muhtarı Mahmut Şimşek ile İbrahim Topdemir, oğlu Galip Topdemir ve Halil Ülkü yaralandı. Ahmet Karabulut olayın ardından araçtan inerek uzaklaştı.

(Üstte Fotoğrafta: İbrahim Topdemir)

İhbarla bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler yaptıkları incelemede Mahmut Şimşek, İbrahim Topdemir ve Galip Topdemir'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Ağır yaralanan Halil Ülkü ise ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

(Üstte Fotoğrafta: Galip Topdemir)

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ile Aksu İlçe Komutanlığı ekiplerinin kurduğu özel ekip, çiftçilik yapan Karabulut'u cinayetten 8 saat sonra Aksu ilçesi Topallı Mahallesi'nde saklandığı yerde yakaladı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından ifadesi alınan Ahmet Karabulut, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(Üstte Fotoğrafta: Ahmet Karabulut)

Ahmet Karabulut hakkında ‘3'er kez tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan da 1 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

(Üstte Fotoğrafta: Mahmut Şimşek)

Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında son savunmasını yapan Ahmet Karabulut, “Yanımda 200 bin lira ve çek götürdüm. Bu suçu yapacak insan değilim. Talihsiz bir şekilde bu olay başıma geldi. Karım ve kızımla tehdit edildim. Olaydan 25 gün önce kızım dünyaya geldi. Çok pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti sanık Ahmet Karabulut'a 'kasten öldürme' suçundan ayrı ayrı 25'er yıl hapis cezası verdi. Ayrıca sanığa, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 12,5 yıl, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise 10 ay hapis ve 500 TL para cezası verildi.





Diğer Haberler

  1. Akademisyen Cenk Yiğiter’e silahlı saldırı davasında karar açıklandı
  2. Bitlis’te uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama
  3. Pegasus 'CFM LEAP-1B motor' siparişini duyurdu
  4. Altyapı çalışmasında doğalgaz hattında sızıntı: 3 sokak ve bir cadde üzerinde kesinti yaşandı
  5. Tek katlı evde çıkan yangında yaralandı
  6. Fünyeyle patlatılan poşetten ayakkabı kutusu çıktı
  7. Şişli'de trafik kazasında hayatını kaybedenler son yolculuğuna uğurlandı
  8. Halıya sarılı cesedi bulunan Sedef Güler cinayeti davasında sanık: Uyandığımda ölmüştü
  9. Fatma Zehra Kınık hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası
  10. RTÜK'ten 2 dijital platform ile 3 radyoya ceza

© Copyright 2025

DHA