Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kumluca'da hortum: 5 yaralı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde sabah saatlerinde çıkan hortum, tarım alanları ve seraları vurdu. Hortumun savurduğu konteynerdeki Suriyeli anne, baba ve 3 çocuğu yaralandı.

ABONE OL
Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA (Antalya), (DHA)

Kumluca' ilçesinin Salur Mahallesi'nde bugün saat 07.30 sıralarında şiddetli yağış sonrası hortum çıktı. Bölgedeki seralar ve tarım alanlarını vuran hortum, maddi zarara yol açtı. Hortum, tarım işçisi Suriyeli anne ve babayla 3 çocuğunun bulunduğu konteyneri de savurdu. İhbar üzerine bölgeye sağlık ekipleri yönlendirildi. Yaralanan 5 kişilik aile, sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Kumluca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

HORTUM FİNİKE'DE BAŞLADI

Kumluca'ya bağlı Salur Mahallesi'nde etkili olan hortumun Finike ilçesinin Hasyurt Mahallesi yakınlarında Finike Belediyesi'ne ait piknik alanında başladığı belirlendi. Hasyurt Mahallesi'nde çok sayıda seraya zarar veren ve enerji nakil hatlarını koparak hortumun Salur'a doğru ilerlerken şiddetini artırdığı, burada da çok sayıda sera ve portakal bahçesini vurduğu kaydedildi. Hortumun geçtiği bölgeye çok sayıda sağlık, jandarma, itfaiye ve ASAT ekibi yönlendirildi. Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven de bölgeye gitti. Hortumun enerji nakil hatlarına da zarar verdiği belirtildi.

KUMLUCA'DA İKİNCİ HORTUM ÇIKTI

Saat 10.30 sıralarında Mavikent ve Beykonak mahallelerinde de yeni hortum oluştu. Hortum bu bölgede de çok sayıda sera ve tarım alanına zarar verdi. Hortum anı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Hızla ilerleyen hortumun seraların plastik örtülerini uçurduğu ve enerji nakil hatlarını kopardığı görüldü.

'YAKLAŞIK 100 DÖNÜM SERA YIKILDI'

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, "İlçemizde önceki gün hortum meydana geldi. Onun şokunu atlatamadan bugün de Salur Mahallemizde hortum meydana geldi. Yaklaşık 100 dönüm sera yıkıldı. Çok şükür can kaybımız yok" dedi.

FİNİKE'DE 50 DEKARDA ZARAR VAR

Finike'ye bağlı Hasyurt Mahallesi'ndeki Finike Belediyesi piknik alanında başlayan, saat 07.40'da denizden girerek, Kumluca'ya bağlı Salur Mahallesi'ne ilerleyen hortumun ilk belirlemelere göre 20 serada yaklaşık 50 dekar alana zarar verdiği tespit edildi. Hortum geçtiği noktalarda enerji nakil hatlarına da zarar verdi, ağaçları devirdi.

'KAMERİYELERİ KALDIRIP, BİRBİRİNE ÇARPTI'

Bölgedeki bir sitede oturan Ahmet Sarıoğlu, hortum anını şöyle anlattı:

"Hortum oluştu, denizden geldi, ışık saçtı. Ondan sonra elektrikler kesildi ve de bizim bahçelerdeki kameriyeleri kaldırıp, birbirine çarparak, bahçeye yaydı ve bu hasar ortaya çıktı. Çevremizdeki seralar bayağı bir zarar gördü. Bizdekiler önemsiz. Onların durumu gerçekten içler acısı. Allah yardımcıları olsun."

DEMRE'DE FIRTINA SERALARI VURDU

Antalya'nın Demre ilçesinde de şiddetli fırtına seraların plastik örtülerini uçurdu. Gürses Mahallesi'nde Nuri Kahya'ya ait 13 dönümlük biber serası büyük ölçüde zarar gördü. Nuri Kahya, "Çatı sağlam kaldı. Örtüyü yenileyebilsek ürünü kurtaracağız. Ama fırtına çok şiddetli. Bir şey yapmak mümkün değil" dedi.

YATIN DİREĞİ DEVRİLDİ

Üçağız Mahallesi'ndeki yat limanında bağlı olan 15 metrelik yatın direği de fırtına nedeniyle koptu. Direk Mustafa Gökkaya'ya ait 'Cennet Kekova' adlı yatın üzerine devrildi. Her iki yatta da hasar meydana geldi.

Diğer Haberler

  1. MSB: Kurtaran-2024 Tatbikatı tamamlandı
  2. DMM: İşgalci İsrail'in dünya kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialarına itibar etmeyiniz
  3. Çin: Türkiye'yi her zaman Çin'in en önemli ortaklarından biri olarak görüyoruz
  4. Eşiyle ilgili dedikodu yaptığını iddia ettiği kuaför ve müşterisini tüfekle vurdu: 2 ölü
  5. Yasadışı bahis soruşturmasında Tuzlaspor'da oynayan 5 futbolcu ifadeye çağrıldı
  6. 1 Mayıs'ta Ankara'da bazı yollar araç trafiğine kapatılacak
  7. Bakan Yerlikaya: 23 ilde düzenlenen 'Sibergöz-36' operasyonlarında 109 gözaltı
  8. Kız çocuğunun fotoğrafını çektiği iddiasıyla öldürülen Arslan’ın 6 sanığına indirimli hapis verildi
  9. Gülbeyaz Albayrak son yolcuğuna uğurlandı
  10. Okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu müdürünü bıçakla yaraladı

© Copyright 2024

DHA