Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Künefe zinciri şüphelileri vergi kaçırıp, FETÖ'ye aktarıyormuş

İzmir merkezli 5 ilde künefe zincirine yönelik FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 34 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, paravan olarak kullanılan künefecinin piyasadan fatura toplayıp devletten vergi kaçırdığı, bu paraların da terör örgütüne ve örgüt üyelerine aktarıldığı ortaya çıktı.

ABONE OL
Kadir ÖZEN/İZMİR, (DHA)

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin güncel yapılanma faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik bir künefe zinciri ile ilgili çalışma yaptı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) elde edilen verilerin incelemesinde örgüt adına fon toplayan veya sağlayan, ifade ile teşhislerde adı geçen ayrıca örgüt mensuplarından ele geçirilen dijital materyal incelemesinde suç unsurları tespit edilen 41 şüpheliye yönelik harekete geçildi. MASAK'ın incelemeleri sonucu şüphelilerin künefeci aracılığıyla örgüte 40 milyon liralık finansman sağladıkları ortaya çıkarıldı.

7 ŞÜPHELİ YURT DIŞINA KAÇMIŞ

İzmir merkezli İstanbul, Hatay, Gaziantep ve Manisa'da 26 Mayıs'ta şafak vakti eş zamanlı yapılan operasyonda, 33 şüpheli gözaltına alındı. Adresi belirlenen 1 şüpheli daha düzenlenen operasyonla yakalandı. Böylelikle gözaltı sayısı 34'e yükseldi.

Şüphelilerin belirlenen adreslerindeki aramalarda; 100 bin TL, 33 Cumhuriyet altını, 2 gram altın ve çok sayıda dijital materyal ile doküman ele geçirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 7'sinin yasa dışı yollardan yurt dışına çıktığı belirlendiği belirtildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüphelerin tamamı, bugün adliyeye sevk edildi.

VERGİ KAÇIRMIŞLAR

Öte yandan MASAK'ın incelemeleri sonucu şüphelilerin künefeci aracılığıyla örgüte 40 milyon liralık finansman sağladıkları belirlendi. Şüphelilerin paravan olarak kullanılan künefecinin piyasadan fatura toplayıp devletten vergi kaçırdığı, bu paraların da terör örgütüne ve örgüt üyelerine aktarıldığı ortaya çıktı.

Diğer Haberler

  1. UltrAslan tribün lideri 'Sebahattin' Şirin'in savcılık ifadesi ortaya çıktı
  2. Samsun’da bir depoda yangın
  3. Anadolu Medya Ödülleri’nde Demirören Medya’ya 3 ödül
  4. Otomobilinin yanında ölü bulundu
  5. Beykoz’da parkta tartıştığı kişiyi öldürdü: Bankta bulduğum bıçağı savurdum
  6. Termal’in doğal ve kültürel mirası UNESCO yolunda
  7. COP31 Danışma Kurulu, Bakan Kurum Başkanlığında toplandı
  8. Çorum FK futbolcusu Atakan Akkaynak, eşi ve bebeği ile trafik kazası geçirdi
  9. Bolu Göynük’te orman yangını
  10. Malatya'da orman yangını

© Copyright 2026

DHA