Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Levent Gültekin'e saldırı; sanıklara istenen ceza belli oldu

Bakırköy'de bir yıl önce gazeteci Levent Gültekin'e saldırdıkları iddiasıyla "Kasten nitelikli yaralama" suçundan haklarında dava açılan 2 tutuksuz sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Sanıklar Muhammed Emin Kılıç ve Ömer Doğru hakkında ayrı ayrı 4 yıl 6 ay cezalandırılması istendi.

ABONE OL
Oğuzhan UYSAL/İSTANBUL, (DHA)

Bakırköy 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar ve Levent Gültekin katılmadı. Taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı olay günü Levent Gültekin’in basit tıbbi müdahaleyle giderilmeyecek şekilde yaralandığını ve sanıklardan Muhammed Emin Kılıç’ın suçlamaları kabul etmediğini, sanık Ömer Doğru’nun da dolaylı olarak suçlamayı  kabul ettiğini belirtti. Açıklanan mütalaada sanıkların verdikleri beyanların samimi bulunmadığı vurgulanarak, sanıkların "Kasten nitelikli yaralama" suçunu işlediklerini belirterek, her ikisinin de ayrı ayrı 4 yıl 6 ay kadar hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti. Duruşma sanık ve avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için ertelendi.

İDDİANAME

Gazeteci Levent Gültekin bir televizyon programının canlı yayınına katılmak üzere gittiği Bakırköy'deki televizyon binası önünde 8 Mart 2021 tarihinde saldırıya uğramıştı. Soruşturma başlatan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, olayda müştekinin adli tıp raporunda basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralandığı, vücudunda oluşan kemik kırıklarının hayat fonksiyonlarını birinci derecede etkileyecek nitelikte olduğunun anlaşıldığı belirtildi. İddianamede, olaya ilişkin kamera görüntülerinde saldırganların tespit edilemediğine de yer verildi. İddianamede, şüpheli Ömer D. ve Muhammet Emin K.'nın "Nitelikli kasten yaralama" suçundan ayrı ayrı 1 yıldan 4 yıl 6 aya kadar hapisleri isteniyor.

Diğer Haberler

  1. 69 ilde uyuşturucu operasyonu: 478 tutuklama
  2. Tunceli Barosu’ndan Tuncay Sonel’in isminin kamusal alanlardan kaldırılması için başvuru
  3. İstinat duvarı çöktü; 7 katlı binanın 2 katı tahliye edildi
  4. Öğrenci servis minibüsü direğe çarptı; 13 yaralı
  5. Bakan Güler, şehit ve gazi çocukları ile buluştu
  6. Kavgada Alperen’in ölümüne ilişkin davada suça sürüklenen 2 çocuğa 7’şer yıl hapis
  7. NATO Genel Sekreteri Rutte’den ASELSAN’a ziyaret
  8. Oyuncu Ferdi Atuner hayatını kaybetti
  9. İHH, hazırladığı bağımlılık raporunun sonuçlarını açıkladı
  10. AKOM'dan İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı

© Copyright 2026

DHA