Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Leylekler Arnavutköy'de mola verdi

Avrupa'ya göç eden leylekler sürüler halinde Arnavutköy'de mola verdi. Baharın müjdecisi olan leylekler, çimenlik alanlarda güzel görüntüler oluşturdu.

ABONE OL
Mikail BIYIKLI- Ömer HASAR / İSTANBUL, (DHA)-

Güneyde kışı geçiren leyleklerin, Avrupa ve Asya'nın kuzey ülkelerine dönüş yolculuğu başladı. Leyleklerin göç güzergahında bulunan İstanbul'un semalarında binlerce leylek belirdi. Leylekler göç güzergahlarından biri olan İstanbul'da çimenlik alanlarda dinlenmek için mola verdi. Arnavutköy Bolluca Mahallesi'nde çimenlik alanlara konan leylekler güzel görüntüler oluşturdu. Baharın müjdecisi olan leylekler İstanbul'un birçok noktasında görüldü. 

"LEYLEKLERİN GELMESİYLE BAHARIN BAŞLANGICI OLDUĞUNU ANLIYORUZ"

Mahalle sakinlerinden Tekin Karakaya, "Her sene Mart'ın 17'sinden sonra leylekler buraya göç ederler. Sürü halinde buralarda uçuyorlar, çok yoğunluk oluşturuyorlar. Buralardaki yeşillik, ormanlık alanlarda geziyorlar. Ondan sonra gidiyorlar. Kaç gün kaldığını bilmiyorum. Çok güzel görüntü oluştururlar. Onları görmek çok güzel çocuklar da dahil herkes seviniyor. Bu leyleklerin gelmesiyle beraber baharın başlangıcı olduğunu anlıyoruz" dedi.




Diğer Haberler

  1. İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı
  2. Torbalı'daki patlamada gerekçeli karar: Sanıkların 3'ü de asli kusurlu
  3. Otizmli öğrencisini merdiven ittiği ileri sürülen okul müdürünün tahliye talebine ret
  4. Adalar Adliyesi'nin 12 silahın kaybolmasına ilişkin soruşturmada katibin ifadesi ortaya çıktı
  5. Kuyumcu dükkanından hırsızlık girişimine 2 tutuklama
  6. Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1'i ağır 2 yaralı
  7. Otomobil fındık bahçesine uçtu; anne ve kızı yaralandı
  8. Ayı, arı kovanlarını parçaladı
  9. Talep kabul edildi, Rojin'in telefonu incelenmek üzere İspanya'ya gidiyor
  10. Bedensel engelli, evinde çıkan yangında öldü

© Copyright 2025

DHA