Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Lübnan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi yarın başlıyor

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'dan ayrılmak üzere başvuran Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesinin yarın yapılacağını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Lübnan'dan ayrılmak üzere başvuran vatandaşlarımızın deniz yoluyla tahliyesi yarın (9 Ekim) yapılacaktır. Bu çerçevede, Deniz Kuvvetlerimize ait 2 gemimizin bugün Beyrut'a doğru yola çıkması öngörülmektedir. Gemilerimizin toplam kapasitesi yaklaşık 2 bin yolcudur. Tahliye işlemiyle ilgili detaylar bugüne kadar Konsolosluk Çağrı Merkezimizle temasa geçmiş olan vatandaşlarımızla ayrıca paylaşılacaktır. Gerekmesi halinde tahliye işlemleri izleyen günlerde devam edecektir. Vatandaşlarımızın ülkemize varışlarında olabilecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlıklar tamamlanmıştır" denildi.

Ayrıca, tahliye için görevlendirilen gemilerin, Türkiye'nin Lübnan'a yönelik insani yardımlarını taşıyacağı belirtildi.

TAHLİYE İÇİN 2 BİN 500 KİŞİ BAŞVURDU

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre; Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyeleri için başvurular geçen hafta alınmaya başladı. Yaklaşık 2 bin 500 vatandaşın tahliyesi için başvuru yapıldı. Başvuru yapan tüm vatandaşlarla temas kurularak tahliye konusundaki son kararları soruldu. Gelen yanıtlar sonucu toplam 2 bin kapasiteli 2 geminin bu aşamada yeterli olacağı anlaşıldı. Toplanma alanları ve tahliye saati, ilgili vatandaşlara bugün mesaj yoluyla iletilecek. Gemiler, bugün Mersin'den yola çıkarak Beyrut'a gidecek. Yarın Türk vatandaşları gemilere binerek yurda getirilecek. Türkiye'de ilk etapta ihtiyaç duyabilecekleri barınma gibi ihtiyaçları için ilgili kurumlarca hazırlıklar yapıldı.

Diğer Haberler

  1. Sermaye piyasası soruşturmasında 4 tutuklama, 9 adli kontrol kararı
  2. Ehliyet sınavında kopya düzeneğiyle yakalandı, 2 yıl sınavlardan men edildi
  3. Suriye’de etkisini gösteren sağanak, Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda taşkına neden oldu
  4. MHK soruşturması: Eski hakem Süleyman Abay'ın ifadesi ortaya çıktı
  5. Mardin’de haber alınamayan kişi evinde ölü bulundu
  6. Otobüs ile çarpışan hafif ticari araçtaki karı-koca öldü; 3 yaralı
  7. Nevşehir merkezli uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınanlardan 18'i tutuklandı
  8. Tarihi kentte 200 yıllık konakta yangın
  9. Kahramanmaraş’ta temel kazısında toprak kaydı, 2 bina boşaltıldı
  10. Kadıköy'de alacak meselesi nedeniyle çıkan tartışmada 1 kişi silahla yaralandı

© Copyright 2026

DHA