Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Lüks araç ithalatında 530 milyon lira sahte fatura usulsüzlüğü tespit edildi

Ticaret Bakanlığı: 530 milyon TL değerinde 358 lüks aracın sahte faturalarla ithalatı tespit TİCARET Bakanlığı, 530 milyon lira değerinde 358 lüks aracın sahte faturalarla ithalatının tespit edilerek savcılığa sevk edildiğini duyurdu.savcılığa sevk edildi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)- 

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, paralel ithalat (grey market) yoluyla yapılan lüks araç ithalatlarında, gerçeğe aykırı belgelerle gümrük vergileri, kısmen veya tamamen ödenmeksizin işlem yapan firmalara yönelik incelemelerin devam ettiği bildirildi. Bu çerçevede yapılan incelemelerde, muhtelif marka ve modeldeki lüks araç ithalatlarında; düşük kıymetli, sahte veya çifte faturalar ve sahte A.TR dolaşım belgeleri (serbest dolaşım belgesi) kullanılarak 358 lüks aracın Türkiye'ye sokulduğunun tespit edildiği belirtildi. Soruşturma raporlarıyla bahsedilen işlem ve eylemleri yapan firma ve kişiler hakkında, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunarak, araçlara el koyulması ve müsaderesi talep edildiği kaydedildi.

Bu işlemlerden kaynaklanan yaklaşık 530 milyon lira tutarındaki kamu zararının ilgili firmalardan tahsili yoluna gidildiği aktarılarak, "Bakanlığımız, lüks otomobil ithalatlarındaki ihlallerin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması, yapılan usulsüzlükler ile haksız rekabet oluşturan eylemlerin engellenmesi amacıyla gözetim ve denetim faaliyetlerini sürdürmekte olup, kamu maliyesinin haklarının korunması ve gümrük mevzuatına uygun şekilde işlem yapılması için gerekli tüm tedbirleri almaya kararlılıkla devam edecektir" denildi.

Diğer Haberler

  1. Ankara’da eve çağırdıkları 1 kişiyi gasbeden sevgililer tutuklandı
  2. Karısını baltayla öldürüp, banyoya gömdü; kadının yakınlarının kayıp ihbarıyla cinayet ortaya çıktı
  3. Adıyaman'da silahlı kavga: 2’si ağır 5 yaralı
  4. Edirne merkezli 5 ilde gerçekleşen FETÖ operasyonunda 6 tutuklama
  5. Kayseri’de ‘dur’ ihtarına uymayıp, polise çarpan otomobilin sürücüsü ve 3 arkadaşı yakalandı
  6. Lastiği patlayan itfaiye aracı, iki köprü arasına sıkıştı; 3 yaralı
  7. Bağcılar'da emlakçı, 10 bin liralık komisyon için husumetlisinin oğlunu silahla vurdu
  8. ESK Genel Müdürü Taylan: Hakkımda ortaya atılan iddia açıkça bir manipülasyondur
  9. Eskişehir’de bir polis memuru görevden uzaklaştırıldı
  10. Gizli bölümlere saklanmış uyuşturucuları, narkotik köpeği buldu

© Copyright 2025

DHA