Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mal varlığını FETÖ'ye bırakmış

FETÖ’nün finans yapılanmasına yönelik 9 ildeki eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan zincir market sahibi Zeki Doruk’un evindeki kasadan mal varlığını FETÖ’ye bıraktığını gösteren vasiyetname çıktı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

MİT, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ’nün güncel finans yapılanmasına yönelik 15 Temmuz sabahı İstanbul merkezli Ankara, Sakarya, Osmaniye, Bayburt, Giresun, Malatya, Yalova ve Bolu’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda İstanbul merkezli yaklaşık 800 şubesi bulunan HAKMAR ve TATBAK zincir marketlerin sahibi Zeki Doruk'un da aralarında bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alındı.

Zeki Doruk'un, gözaltına alındığı sırada evinde şifresini bilinçli olarak yanlış söyleyerek kilitlenmesine neden olduğu kasası açıldı. Kasadan çok sayıda ziynet eşyası ile vasiyetname ve bir de dua çıktı. Zeki Doruk’un kendi el yazısı ile kaleme aldığı vasiyetnamesinde tüm mal varlığını FETÖ'ye bıraktığı yer aldı. Vasiyetnamede HAKMAR ve TATBAK ile diğer bütün şirketlerinin zekatlarının da 'hizmet hareketi' adı altında FETÖ’ye verilmesi yer adı. Duanın ise örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in kendi el yazısı ile yazdığı ve mahrem yapılanmasında bulunan kişilere özel olarak verdiği 'tılsım' duası olduğu anlaşıldı. ''Beni Gülen yükseltti, servetim feda olsun'' diyen Doruk'un, Gülen’den aldığı 'tılsım' duasını vasiyetnamesi ile birlikte evindeki kasada sakladığı belirlendi.

19 ŞİRKETE KAYYIM ATANDI

FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasından aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye'deki örgüt mensuplarına düzenli olarak para transferi gerçekleştirdiği tespit edilen Zeki Doruk’un, HAKMAR ve TATBAK isimli şirketlerine ve şubelerine kayyım atanmıştı. Soruşturma süreci içinde FETÖ'ye finansman sağladığı gerekçesi ile Doruk’un 19 şirketine daha kayyım atandı.

Diğer Haberler

  1. Eskişehir'de motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 1'i ağır 2 yaralı
  2. FSM Köprüsü 'Endometriozis' farkındalığı kapsamında sarı ışıklarla aydınlatıldı
  3. Gaziantep’te TIR ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
  4. 7 işçinin öldüğü kozmetik fabrikasındaki yangına ilişkin davanın ilk duruşmasında 2’nci gün
  5. Harabe evde bulunan Nazar’ın, 7 yıl sonra ‘anne’ dediği Rebecca’nın oğlu olduğu DNA testiyle kesinleşti
  6. TÜSİAD Başkanı Diren: Dünya yeni bir denge arıyor; bu dönemde pozitif ayrışabiliriz
  7. Seyyar satıcıların zabıta görevlilerine saldırı anı kamerada: 2 yaralı, 2 tutuklama
  8. Tarım aracı devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
  9. Silikon maskeli saldırganlar zorla girdikleri evde kurşun yağdırdı: Anne ve oğlu yaralandı
  10. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasının duruşmasına sahte basın kartıyla giren şüpheli yakalandı

© Copyright 2026

DHA