Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Malatya'da 10 saatte hazırlanan lezzet; kâğıt kebabı

Malatya'nın lezzetlerinden olan kağıt kebabı, 10 saatte pişirilerek, hazır hale getiriliyor. Kuzu etinin yanı sıra patlıcan, domates ve biber kullanılarak yapılan ve Osmanlı'nın son dönemlerinden bu yana tüketilen kağıt kebabı, iştah kabartan lezzetler arasında yer alıyor.

ABONE OL
Taha AYHAN/MALATYA (DHA)

Kentte kağıt kebabı yapan ustalardan Zeki Saygı, kağıt kebabının Osmanlı'nın son döneminden bu yana sofralarda yer aldığını söyledi. 10 saatte pişirilerek, sofralara sunulan kağıt kebabının yoğun ilgi gördüğünü anlatan Zeki Saygı, "Kağıt kebabının kuzu etinden olması gerekiyor. Odun fırınında, meşe odununda, pişen bir yemektir. Her yarım saatte bir kontrol edilir. Hazırlanışı yarım saat ama pişmesi 10 saat sürüyor. Ancak çok lezzetli bir yemektir" diye konuştu.

Kağıt kebabını yiyenler, hazırlanışı zahmetli olan yemeğin tadının ise çok lezzetli olduğunu ifade etti.

Diğer Haberler

  1. Hatay’da silahla yolda yürüyen şüpheli yakalandı
  2. Yangında annesini kurtarmak isterken öldü
  3. Balıkesir'de otomobil köprüden uçtu: 2 yaralı
  4. Engebeli arazide düşerek yaralanan orman işçisini ekipler kurtardı
  5. Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı; 1 ölü, 4 yaralı
  6. Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Malatya ve Kilis'te incelemelerde bulundu
  7. SMA’lı Uras Çağrı bebek için zaman daralıyor
  8. Samsun’da öğretmene şiddete sendikalardan ortak tepki
  9. Esenyurt'ta silahlı saldırı: 3 yaralı
  10. Başakşehir'de trafik kazası: 1 ölü 2 ağır yaralı

© Copyright 2025

DHA