Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Malatya'da depremde Yeni Cami de yıkıldı

Kahramanmaraş’taki 7.7 büyüklüğündeki depremde, Malatya’da, Hamidiye Mahallesi Cezmi Kartay Caddesi’nde bulunan tarihi Yeni Cami de yıkıldı. Caminin çöktüğü, ayakta sadece duvarlarının bir bölümünün kaldığı görüldü.

ABONE OL
MALATYA(DHA)

YIKILAN CAMİNİN YERİNE YAPILMIŞTI

Yeni Cami, Malatya’nın ‘Büyük Zelzele’ diye adlandırdıkları 3 Mart 1894’te meydana gelen depremde yıkılan Hacı Yusuf Camii’nin yerine yapılmaya başlanmış, halkın yardımı ve Padişah 2’nci Abdülhamid’in katkılarıyla inşaatı devam ettirilmiş, yapımı ancak 1913’te tamamlanmıştır.

14 Mart 1964’te meydana gelen depremde ise cami büyük hasar görmüş, kubbe ve bazı duvarlarında çatlaklar oluşmuş, külah üst taşları düşmüştür. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmayla cami yeniden onarılmış, düşen külah taşlarının yerine büyük boy minare alemleri takılmıştı.



Diğer Haberler

  1. Gülhan altınları için öldürülmüş; üst komşuları olan çift tutuklandı
  2. Aydın’da kendisinden haber alınamayan kişi evinde ölü bulundu
  3. Kaçak kazı için girdiği tünelde metan gazından zehirlendi
  4. Bayrampaşa'da cam silerken 3'üncü kattan düşen kadın ağır yaralandı
  5. İki otomobil kafa kafaya çarpıştı 6 yaralı
  6. Şırnak'ta traktör devrildi: 12 yaralı
  7. Kendisini ve çocukları darbettiğini öne sürdüğü eski eşini bıçaklayan kadına ev hapsi cezası
  8. Sokak düğününde karşılaşan husumetliler silahla çatıştı: 1 ölü, 1 yaralı
  9. Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı
  10. Tarlaya savrulup devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı

© Copyright 2025

DHA