Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mansur Yavaş'tan 'özel halk otobüsü' ve 'dolmuş' açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, özel toplu taşıma esnafının, 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren yaşanılan ekonomik zorluklar nedeniyle hizmetlerine devam edemeyeceğini bildirdiğini belirterek, vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için Belediye'nin imkanlarının seferber edileceğini açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mahsur Yavaş, Twitter hesabından bir video mesaj paylaştı. Özel halk otobüsü ve dolmuş esnafının artan akaryakıt maliyetleri nedeniyle trafiğe çıkmama kararına ilişkin açıklamada bulunan Yavaş, şunları kaydetti:

"Ankara’da hizmet veren özel halk otobüsü ve dolmuşçu esnafı, yaşanılan ekonomik zorluklar ve artan akaryakıt maliyeti karşısında ulaşım bedelinin en az 8 lira olmasını talep etmektedir. Özel toplu taşıma esnafları ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın belirlediği ücretsiz taşıma bedelinin de Belediyemiz tarafından karşılanmasını talep etmektedir. Bugünkü ekonomik şartlarda, bu talepleri ne vatandaşlarımızın ne de Belediyemizin karşılaması mümkün değildir. Özel toplu taşıma esnafı, bu koşullarda 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren hizmetlerine devam edemeyeceklerini bildirmiştir. Bu süreçte vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi için Belediyemizin tüm imkanları seferber edilecektir. Yine de vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için çözüm üretilene kadar, imkanları varsa özel araçlarını tercih etmelerinin uygun olacağını düşünmekteyiz. Şunun bilinmesini isterim ki artan akaryakıt maliyetleri karşısında vatandaşlarımızın da esnafımızın da mağdur edilmeyeceği çözüm üretme çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir."

Diğer Haberler

  1. Suriye uyruklu kadın evinde göğsünden vurulmuş halde ölü bulundu
  2. Mersin’de düğün konvoyunda havaya ateş açan şüpheli yakalandı
  3. Şanlıurfa'da zincirleme kaza: 1 ölü, 5 yaralı
  4. Bahçelievler'de hurdalıktan yükselen alevler yan binaya sıçradı
  5. Manisa’da otomobil ile TIR çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
  6. Emine Erdoğan’dan Uluslararası Sıfır Atık Günü paylaşımı
  7. Kütahya'da tek katlı ev çıkan yangında kullanılamaz hale geldi
  8. İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
  9. Tarsus’ta ormana çok sayıda tavuk ölüsü atıldı
  10. Adana’da metro vagonu seyir halindeyken raydan çıktı; kazada yaralanan olmadı

© Copyright 2026

DHA