Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mardin'de 70 dönüm buğday tarlası yandı; 13 gündeki yangınlarda 4 bin 885 dönüm ekili arazi zarar gördü

Mardin'in Derik ilçesinde buğday ekili arazide çıkan yangında 70 dönüm alan zarar görürken, şehirde 24 Mayıs-5 Haziran arasında çıkan yangınlarda da 4 bin 885 dönüm ekili arazinin zarar gördüğü öğrenildi.

ABONE OL
Salih KESKİN-Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)-

Yangın, öğle saatlerinde ilçeye bağlı kırsal Üçtepe Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftçi Harbiye Tekin’e ait buğday ekili tarlada, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangına, köylüler de tankerler ile müdahale ederek, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 70 dönüm buğday ekili arazi yandı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Mardin İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın 24 Mayıs-5 Haziran arasında kent geneline meydana gelen ve müdahale ettiği tarla yangınlarında toplamda 4 bin 885 dönüm ekili arazinin zarar gördüğü öğrenildi.






Diğer Haberler

  1. Bilal Erdoğan: Filistin’in en büyük dayanak ülkesi Türkiye
  2. Servis aracının çarptığı 6 yaşındaki Ela'nın ölümünde sanık için 9 yıla kadar hapis talebi
  3. 'Kent uzlaşısı' davası: 8 kişi hakkında beraat kararı
  4. Kaçak evinin yıkımına engel olmak için benzin bidonuyla çatıya çıktı
  5. Oyuncu Göksel Arsoy son yolculuğuna uğurlandı
  6. Elazığ'da mevzuata aykırı tıbbi atık imhasına 501 milyon 568 bin TL ceza
  7. Uluslararası suç örgütü lideri Fatih'te sahte kimlikle yakalandı
  8. Bakan Uraloğlu: Türk sahipli deniz ticaret filosu 54,3 milyon detveyt tona ulaştı
  9. Macaristan Başbakan Yardımcısı Orban, Türkiye'ye geliyor
  10. Gazeteci Hakan Tosun cinayeti davasında 2 sanığa müebbet hapis

© Copyright 2026

DHA