Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mardin'de tarihi dokuyu bozan bir bina daha yıkılıyor

Mardin'in Artuklu ilçesinde tarihi dokuyu bozan bir betonarme binanın daha sahipleriyle anlaşmaya varılarak, yıkım çalışmalarına başlandı.

ABONE OL
Nezir GÜNEŞ/MARDİN, (DHA)

Mardin'de tarihi dokuyu bozan 240 yapının yıkım çalışmaları sürüyor. Artuklu ilçesinde Diyarbakır Kapı Mahallesi'nde bulunan 40 yıllık betonarme yapının yıkımı için sahipleriyle anlaşmaya varıldı. Alınan güvenlik önlemlerinin ardından binanın yıkımına başlandı. Yıkım çalışmasını yerinde inceleyen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, bugüne kadar 100'ün üzerinde yapının yıkımını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "İnşallah kısmet olursa en yakın zamanda kurul tarafından yıkımına karar verilmiş olan tüm binaların yıkımını gerçekleştireceğiz" dedi.

'OTURUP ANLAŞIYORUZ BİNANIN YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

Mardinlilerin yıkım çalışmalarından çok ciddi katkıları olduğunu söyleyen Vali Demirtaş, "Hiçbir problem çıkarmıyorlar. Oturup anlaşıyoruz ve binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz. Tek amacımız Mardin'in sit alanı içerisinde özellikle silueti bozan binaların hepsini yıkmak. Mardin, geleceğini geçmişinde arıyor. Biz, geçmişimizi düzelterek özellikle yapmış olduğumuz hasarları onararak onların yıkımlarını gerçekleştirerek Mardin'e güzel bir gelecek inşa edeceğiz. Böylelikle turizmde bir canlılığın olacağını düşünüyorum ve bir cazibe merkezi haline geleceğini düşünüyorum. Şu an yıkımı beklenen 10 tane anlaştığımız ev var. Bu her gün katlanıyor. Bizi telefonlarla arayanlar var. Gelip yolumuzu kesenler var. 'İlla bizim evimizi de yıkın, bizim de evimizin yıkılmasını istiyoruz' diyorlar. Çünkü yıkım da hakikaten meşakkatli bir olay ve herkes yapamıyor. Ancak profesyonel insanlarla yapabiliyorsunuz. Çünkü çevreye de zarar vermemeniz lazım. Mardinli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Çok ciddi anlamda bir duyarlılık gösteriyorlar” diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Çekmeköy'de 1 kişinin öldüğü otomobile saldırı soruşturmasında 10 şüpheli adliyeye sevk edildi
  2. Şanlıurfa'da yeni nesil suç örgütlerine finansman sağlayan 7 şüpheli yakalandı
  3. HÜRKUŞ-2'ye Askeri Tip Sertifikası verildi
  4. İstanbul’da sahte para ve altın operasyonu: 11 şüpheli gözaltında
  5. Silivri açıklarında bulunan cesedin 'Tuğberk İmamoğlu' gemisinin kaptanına ait olduğu ortaya çıkt
  6. Antalya turizmine Avrupa uyarısı
  7. Kaybolan 6 yaşındaki Bünyamin, tahta paletler üzerinde uyurken bulundu
  8. TÜİK, inşaat üretimi verilerini açıkladı
  9. Birlikte içki içtiği çocukluk arkadaşını bıçaklayarak öldürdü
  10. Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı

© Copyright 2026

DHA