Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Marmaris'te yakılan ateş, Bayraktar TB2 ile tespit edilip, söndürüldü

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Muğla’nın Marmaris ilçesinde bahçe temizliği sırasında yakılan ateşin Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı (İHA) tarafından tespit edilip, ormana sıçramadan söndürüldüğünü duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Muğla’nın Marmaris ilçesinde bahçe temizliği sırasında atıkların yakılması sonucu çıkmak üzere olan yangın, yeşil vatanın gözcüleri Bayraktar TB2 İHA tarafından tespit edildi. Kara ekiplerimizin hızlı ve etkili müdahalesiyle yakılan ateş, ormanlık alana sıçramadan söndürüldü. Ateşi yakan şüpheli hakkında da yasal işlem başlatıldı" dedi.

'ATEŞ YAKMAYALIM'

Bakan Yumaklı, 14 insansız hava aracı ve 776 gözetleme kulesi ile yangınları ortalama 2 dakikada tespit ettiklerini söyleyerek, "Günde onlarca yangını bu şekilde erken müdahaleyle kontrol altına alıyoruz. Hava ve kara gücümüzle sahadayız, 15 Ekim’e kadar da tam teyakkuzdayız. Bu vatan savunmasında hepimize görev düşüyor. Hava sıcaklıklarının arttığı bu günlerde, yeşil vatanımız için lütfen daha dikkatli olalım. Dışarıda ateş yakmayalım" ifadelerini kullandı.



Diğer Haberler

  1. 'Kötü muamele' iddiasıyla 16 kişinin tutuklandığı özel bakım merkezi görüntülendi
  2. TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Tarım sektöründen ayrılacak her çiftçi, ülkede gıda krizine sebebiyet verecektir
  3. ATSO Başkanı'nın ölümüne ilişkin davada eşi: Kanaatim, tartışma sırasındaki itiş kakıştan denize düştü
  4. Sanal medyada terör örgütü propagandasına 2 gözaltı
  5. Beylikdüzü'nde fazla doz ilaç verildiği öne sürülen epilepsi hastası Uğur'un ölümüne ilişkin dava 21 Ekim'e ertelendi
  6. Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu: 31 gözaltı
  7. Taksim'den Ayasofya'ya Geleneksel Sünnet Şöleni etkinliği
  8. SSB ve YÖK'ten 'kuantum teknolojileri' iş birliği
  9. Serinlemek için girdiği çayda kaybolan Ömer'in cansız bedenine ulaşıldı
  10. Lüks sitedeki aidat krizi yargıya taşındı

© Copyright 2026

DHA