Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Toplu Sözleşme ile ilgili düzenlemeyi takip edeceğiz

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, "Toplu Sözleşme Kanunu'nda iptal edilen hükümlerin aynı şekilde geçirilmesine ilişkin kanun teklifi, çarşamba günü Meclis'te görüşülecek. Kanun teklifini takip edecek, sadece iptal edilen hükümlerin değil, grev hakkının gelmesi, Toplu Sözleşme süresinin uzatılması ve adil bir Hakem Kurulu yapısının olması gerektiğini belirteceğiz" dedi.

ABONE OL
Kübra SONKAYA- Ali Oğulcan ARSLAN/ANKARA, (DHA)

Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında Kamu Personel Sistemi (Tarihçe-Tespit-Teklif) Raporu, kamuoyuna paylaşıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, rapora ilişkin, "Memur-Sen olarak; hem sendikal müktesebatımızı hem de tarihi bilincimizi ortaya koyarak önce sistemin tarihçesini çıkardık. Yapılan değişiklikleri inceledik, mevcut sorunları tespit ettik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle uyumlu, doğru karar alabilen, etkili sonuçlar üreten ve hızlı sorun çözen personel sistemi tekliflerimizle, 11 bölümden oluşan Kamu Personel Sistemi: Tarihçe-Tespit-Teklif Raporumuzu oluşturduk. Kamu hizmetine alınmadan emeklilik sürecine kadar bir bütün olarak teşkilat biçimleri, görev ve sorumluluklar, haklar ve yasaklar, disiplin hükümleri, temel ilkeler, terfi ve kariyer planlaması, kadro ve statüler, mali ve sosyal haklar, emeklilik sistemi, mülakatın kaldırılması, iş sağlığı ve güvenliği, mesleki sorumluluk ve kamu görevlilerine yönelik şiddeti önleme konularında raporumuz detaylı bir içerik sunmaktadır" ifadelerini kullandı.

'TORBA YASADA GÖRÜŞÜLMESİN'

7'nci dönem Toplu Sözleşme'de, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun değiştirilmesini hüküm altına aldıklarını aktaran Yalçın, "Toplu Sözleşme Kanunu'nda Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen hükümlerin aynı şekilde geçirilmesine ilişkin kanun teklifi, çarşamba günü Meclis'te görüşülecek. Biz diyoruz ki; 'Ortada bir Toplu Sözleşme kararı var, iki tarafın da bu kanuna yönelik çekinceleri var. Emek tarafının gücünü, etkisini ve yetkisini kısıtlayan durumlar var. Bu kanun, torba yasada görüşülmesin, gelin eksikliklerini giderelim' diyoruz. Çarşamba günü Meclis'te kanun teklifini takip edecek, sadece iptal edilen hükümlerin değil, grev hakkının gelmesi, Toplu Sözleşme süresinin uzatılması ve adil bir Hakem Kurulu yapısının olması gerektiğini belirteceğiz" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Bolu'ya yapılacak bin 950 sosyal konutun kurası çekildi
  2. Emekli çifti dolandıran 3 şüpheli yakalandı
  3. Emekli polis memuru, miras tartışmasında kardeşini öldürüp, intihar etti
  4. Diyarbakır'da kaybolan zihinsel engelli için arama çalışması başlatıldı
  5. Muğla'da kadın gazetecilerden Başkan Güneş'e yöresel kıyafetli destek
  6. Tarım Kredi KOOP Market'ler, ramazanda indirimli ve sabit fiyatla donuk kıyma satacak
  7. CHP Adalar Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Yıldız tutuklandı
  8. İzmir'de göçmen botu battı; 3 ölü
  9. Ayrılmak isteyen kız arkadaşını otomobilde boğup, teslim oldu
  10. Odunpazarı Belediye Başkanı ve 10 kişi hakkında ihaleye fesat davası

© Copyright 2026

DHA