Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mert, organlarıyla 6 kişiye umut oldu

Tokat'ta, aydınlatma direğine çarpan otomobilde yaralanıp, tedaviye alındığı hastanede 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen Mert Yıldırım'ın (21) bağışlanan organları, 3 ilde, 6 hastaya can ve ışık olacak.

ABONE OL
Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)

Kaza, geçen hafta cuma günü saat 20.00 sıralarında, Erbaa ilçesinde Erek Mahallesi Karayaka Bulvarı'nda meydana geldi. Mustafa Temiz’in (21) kontrolünü kaybettiği 60 ADZ 104 plakalı otomobil, yol kenarındaki beton aydınlatma direğine çarptı. Kazada hurdaya dönen otomobilin sürücüsü ile yanındaki arkadaşı Mert Yıldırım araçta sıkıştı. İhbar üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiyeciler, otomobilde sıkışan 2 kişiyi çıkarıp sağlık görevlilerine teslim etti. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan da Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Mert Yıldırım’ın 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

'İÇİMİZ YANDI AMA BAŞKA CANLARA UMUT OLSUN'

Ailesi, Yıldırım'ın organlarını bağışladı. Uzman ekip tarafından operasyonla alınan Yıldırım'ın kalbi, 2 böbreği, 1 karaciğeri ve 2 korneası, 6 hastaya nakledilmek üzere hava ve kara yoluyla İstanbul, Samsun ve Erzurum'a gönderildi. Mert Yıldırım'ın babası Kemal Yıldırım, "Oğlum daha önceden organlarının bağışlanmasını istemişti. Bize de 'Ben düşünmeden organlarımı bağışlarım' demişti. Bizim de içimiz yandı ama başka canlara umut olsun diye. 6 cana umut oldu. Tek beklentimiz dua. Başka bir şey yok. Organ bekleyen yakınımız yok. Bizim aile kararımız" dedi.


TOPRAĞA VERİLDİ

Organları 6 kişiye umut olan Mert Yıldırım’ın cenazesi, Tokat Devlet Hastanesi morgundan alınarak Erbaa ilçesine getirildi. Evinin önünde helallik alındıktan sonra Merkez Büyük Cami’de ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Ailesi ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından Mert Yıldırım, Sarmadut Mezarlığında toprağa verildi.

Diğer Haberler

  1. Berberde tıraş olan husumetlisine satırla saldırdı; 2 kişinin yaralandığı kavga anı kamerada
  2. Denetimden kaçmak için ters yöne giren ehliyetsiz sürücüye 82 bin lira ceza
  3. Yalova Adliyesi önündeki cinayette 3 sanığına ağırlaştırılmış müebbet, 1 sanığa ise 20 yıla kadar ceza istendi
  4. Bakan Çiftçi'den hafız adaylarına yemek jesti
  5. DMM'den Suriye'nin gümrük düzenlemelerine ilişkin dezenformasyon açıklaması
  6. Boğanın saldırısına uğrayan besici, yaşam savaşını kaybetti
  7. Silahlı ‘yüksek sesle müzik dinleme’ kavgası: 1 ağır yaralı
  8. Türkiye Diyanet Vakfı'ndan 300 gence 500 bin lira evlilik desteği
  9. Elektronik kelepçeli takip ve tehdit soruşturmasında eski eşe tutuklama
  10. Kağıthane'de kızını silahla vuran damadını öldüren kayınvalide: Müdahale etmesem hepimizi öldürecekti

© Copyright 2026

DHA