Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mıcır firmasının kimyasal atıkları toprağa gömdüğü iddiasına soruşturma

Bingöl'ün Çobantaşı köyünde mıcır üreten firmanın, kimyasal atıkları gizlice toprağa gömdüğü iddia edildi. Köylüler, yol kapatarak firmaya tepki gösterirken, savcılık talimatıyla soruşturma başlatıldı. Firma yetkilileri ise iddiaları reddetti.

ABONE OL
Bülent TEMİZ/ BİNGÖL, (DHA)

Merkeze bağlı Çobantaşı köyünde mıcır üreten firmanın, kent merkezinden getirilen toz halindeki kimyasal atıkları gizlice toprağa gömdüğü iddiası, köylüleri harekete geçirdi. Yolu ulaşıma kapatan köylüler, jandarmaya bildirdi. Firmanın 11 yıldır köyde faaliyet yürüttüğünü, bu nedenle sürekli toz toprak içinde kaldıklarını ve su kaynaklarının kuruduğunu öne süren köylüler, firmadan şikayetçi oldu. Jandarma ekipleri de olay yerine gelerek, köylüler konuşup, kapatılan yolu yeniden açtı. 

​Köy halkından Burhanettin Mısır, "Bizim sorunumuz, şirketle alakalı. Bizler 11 yıldır şirketin tozunu, dumanını ve kahrını çekiyoruz. 25 kilometre mesafeden toz halindeki kimyevi bir maddeyi gece yükleyip, evlerimizin arkasındaki bölgeye döküp, hemen kapatıyorlar. Defalarca ikaz etmemize rağmen bizi dikkate almadılar. En son bu maddeyi evimin 50 metre arkasındaki içme suyu bölgesine dökmüşler. Yarın yağmur yağarsa bu kimyevi madde eriyip, suya karışır ve zehir içmek zorunda kalırız" dedi.

Savcılık talimatıyla soruşturma başlatılırken, DHA'ya konuşan firma yetkilileri ise iddiaları yalanladı.

Diğer Haberler

  1. Diyarbakır’da kar yağışı kazalara yol açtı
  2. Aydın’da bir eve silahlı saldırı düzenleyen kar maskeli şüpheli tutuklandı
  3. İzmir’de bıçaklı cinayetin şüphelisi tutuklandı
  4. Adana'da trafikte tartıştıkları sürücünün önünü kesip, aracın camını yumrukladılar; o anlar kamerada
  5. Hatay’da konteynerde hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan 2 şüpheli tutuklandı
  6. Bodrum'da balıkçı teknesi yarı batık bulundu; 7 kişi kurtarıldı
  7. Pınar hemşireyi öldürdüğü iddia edilen eşine müebbet hapis
  8. Şanlıurfa’da 'özel harekat polisi' gibi davranan 3 şüpheliye tutuklama
  9. Parkta tartıştığı kişiyi darbetti, tacizle suçladı
  10. Şarkıcı Hande Yener'e ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması

© Copyright 2026

DHA