Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Midyat'ta 'bayram' bereketi; 4 günde 40 bin turist ağırlandı

Farklı din, dil ve ırktan insanları buluşan ve hoşgörü iklimi ile dikkati çeken Mardin'in Midyat ilçesi, Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı. 4 gün boyunca 40 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan ilçede, özellikle dizi ve filmlerin çekildiği Mor Gabriel Manastırı, Mor Barsavmo Kilisesi, Cevat Paşa Camii, Midyat Devlet Konukevi gibi mekanlar büyük ilgi gördü.

ABONE OL
Mehmet Halis NAYIFOĞLU/ MİDYAT (Mardin), (DHA)

Orta Doğu'daki Süryanilerinin merkezi konumundaki Midyat, 9 günlük tatilde de büyük ilgi gördü. Ezan ve çan sesinin birbirine karıştığı, Müslüman, Hıristiyan ile Ezidi inancına mensup Türk, Kürt, Süryani, Ezidi ve Arap'ın binlerce yıldır birlikte yaşadığı ilçeye bayramda günlük 10 bin, toplamda ise 40 bin turist ziyarete geldi. Yöreye ait şallar bağlayıp, tarihi yapıları gezen turistler, özellikle dizi ve filmlerin çekildiği Mor Gabriel Manastırı, Mor Barsavmo Kilisesi, Cevat Paşa Camii, Midyat Devlet Konukevi gibi mekanlara büyük ilgi gösterdi.

'MARDİN'İN HAVASI BAŞKA'

Mersin'den ailesiyle birlikte Midyat'ı gezmeye gelen Meryem Dal, ilçeyi çok güzel bulduğunu söyledi. Dal, "Burası, çok farklı güzel. Herkese tavsiye ederim. Kültürlü, her yer çok değişik. Böyle yerleri, her yerde bulamazsınız. Mardin'in havası başka, herkesi bekliyoruz. Bura çok güzel bir yer" dedi.

'HERKESİN GÖRMESİ GEREKEN BİR YER'

İlçenin tarihi özelliğine vurgu yapan Meliha Çelik de "Tarihi yerler olduğu için insanlar gelip, görmek ve gezmek istiyor. Mesela akrabalarım İstanbul'da yaşıyor, onlar da çok merak ediyor. Görmek ve gezmek istiyorlar. Güzel bir yer, herkese tavsiye ederim. Herkesin gelip, görmesi gereken bir yer " dedi. İstanbul'dan Midyat'ı gezmeye gelen Abdurrahman Özmen ise daha önce hiç gelmediğini ve meraktan burayı tercih ettiğini söyledi.

Diğer Haberler

  1. Bursa'da otomobiller çarpıştı: 1 ölü, 1 ağır yaralı
  2. İstanbul'da yağış etkili oldu
  3. Türkiye, ICAO denetiminde yüzde 95,45 başarıya ulaştı
  4. Kırmızı bültenle aranan şüpheli, Bodrum'da yakalandı
  5. Gaziantep’te zincirleme kaza; 4 yaralı
  6. Milas'ta iş arkadaşları arasında bıçaklı kavga; 1 ölü, 2 yaralı
  7. Hatay'da 122 kök Hint keneviri ve 14 kilo 752 gram kubar esrar ele geçirildi; 1 şüpheli tutuklandı
  8. Sultangazi'de 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 5 yaralı
  9. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında duruşma yarına ertelendi
  10. MSB: Denizkurdu-I/2026 Tatbikatı devam ediyor

© Copyright 2026

DHA