Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Milas'ta balık yemi fabrikasında yangın çıktı

Muğla'nın Milas ilçesinde, balık yemi fabrikasında yangın çıktı. Yangına Milas'ın yanı sıra çevre ilçelerden çok sayıda takviye itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın yapılan müdahaleyle 2 saatte kontrol altına alındı.

ABONE OL
Fırat AKAY/ MUĞLA, (DHA)-

Yangın, saat 21.30 sıralarında Akyol Mahallesi balık yemi fabrikasında çıktı. Balık yemi fabrikasında henüz belirlenemeyen sebeple çıkan çıkan yangında duman ve alevleri görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Milas, Yatağan ve Bodrum'dan itfaiye ekipleri sevk edildi. 

KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Milas ilçesinde, saat 21.30 sıralarında balık yemi fabrikasında çıkan yangın; Milas, Bodrum, Yatağan, Menteşe, AFAD ve orman müdürlüğüne bağlı ekipler ve arazözler ile yapılan müdahaleyle 2 saatte kontrol altına alındı. Yangın sırasında vardiyada bulunan 50’ye yakın işçinin ise fabrikadan tahliye edildiği bildirildi. Yangında fabrikada büyük çapta hasar meydana geldi. 




'CAN KAYBIMIZ YOK'

Yangın sonrası açıklama yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, "Saat 21.22 sıralarında 112 Acil Servise gelen ihbarla Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye grup amirliği ekipleri, Milas, Yatağan, Bodrum ve Menteşe ve AFAD Müdürlüğümüzün anında müdahalesiyle, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arazözlerimiz yangın çıktığında buradaydı. Teknik ekip inceleme yapacaktır ama işletme sahipleri tarafından söylenen elektrik kontağından çıktığı. Netleşmiş bir durum yok, yangın kontrol altına alındı. Kültür balıkçılığı yetiştiriciliğinin yem ihtiyacını karşılayan tesislerden birisiydi. Yangın nedeniyle yem tedariki konusunda bir süre aksama olacak. Dayanışmayla hep birlikte bunun da üstesinden geliriz. En büyük şansımız bir can kaybının olmaması. Üretim bandında ve ham madde de sıkıntı mevcut" dedi.

Diğer Haberler

  1. Dışişleri Bakanlığı’ndan Panama’daki deprem için taziye mesajı
  2. Tokat’ta 1400 kişi hastanelere başvurdu, ‘Suları kaynatarak tüketin' uyarısı
  3. Esenyurt Belediyesi'ne yönelik soruşturmada 9 şüpheli tutuklandı
  4. Yalova açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem
  5. Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem İstanbul'da hissedildi
  6. Esenyurt Belediyesi'ne yönelik soruşturmada şüphelilerin ifadeler ortaya çıktı
  7. Bakan Kacır: IAC 2026 bugüne kadarki en büyük ve en görkemli uluslararası uzay kongresi oldu
  8. Kartal’da hastanede çıkan yangın söndürüldü; tahliye edilen hastalar yeniden binaya alındı
  9. Yahşiyan Belediye Başkanvekili Demirdirek, görevden uzaklaştırıldı
  10. Maltepe’de çöken binada hayatını kaybeden Hüseyin Özkurt son yolculuğuna uğurlandı

© Copyright 2026

DHA