Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Minguzzi ailesine yönelik hakaret ve tehdit içerikli mesaj atan sanıklara ceza

Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit içerikli mesajlar gönderen ve paylaşımlar yapan sanıkların yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme tutuklu sanık Çınar D.’nin 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Sanığın yargılama sırasında tutuklu bulunduğu süre göz önünden bulundurularak adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verildi. Tutuksuz sanık Barış A. ise 'Suçu ve suçluyu övme' suçundan 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
Ceyda BIYIKLIOĞLU/İSTANBUL (DHA) -

Kadıköy’de 24 Ocak'ta bıçaklanarak öldürülen Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine tehdit içerikli mesajlar gönderen sanıklar Barış A. ve Çınar D.’nin yargılandığı davanın görülmesine bugün Bakırköy 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma salonunda taraf avukatları hazır bulunurken, tutuklu sanık Çınar D., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi(SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Bir önceki duruşmada tahliye olan sanık Barış A. ise duruşmaya katılmadı.

TUTUKLANDIKTAN SONRA BİLGİSAYARINA FORMAT ATILDI

Sanık Çınar D.'nin bilgisayarında yapılan incelemeye dair bilirkişi raporunun mahkemeye teslim edildiği görüldü. Raporda, Çınar D. tutuklandıktan sonra bilgisayara format atıldığı ve buna rağmen Minguzzi ailesine mesaj atılan numaraya dair kalıntılar bulunduğu belirtildi. Rapora karşı savunması sorulan sanık Çınar D., "Ben bilgisayara format atmadım format attırma talebinde de bulunmadım. Bilgisayarım şifresizdi ancak sadece ailemin erişimi vardı. Babam araştırma yapmak için bilgisayarımı kullanmış olabilir" dedi.

Oğlunun savunması üzerine söz verilen baba Evren Diril ise, "Bu davada araştırma yapmak için bilgisayarı ben kullandım. Ancak hiç format atmadım" dedi.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Mahkeme, tutuklu sanık Çınar D.’nin ‘Zincirleme şeklinde tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Sanığın yargılama sırasında tutuklu bulunduğu süre göz önünden bulundurularak adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verildi. Tutuksuz sanık Barış A. ise 'Suçu ve suçluyu övme' suçundan 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer Haberler

  1. Ankara’da eve çağırdıkları 1 kişiyi gasbeden sevgililer tutuklandı
  2. Karısını baltayla öldürüp, banyoya gömdü; kadının yakınlarının kayıp ihbarıyla cinayet ortaya çıktı
  3. Adıyaman'da silahlı kavga: 2’si ağır 5 yaralı
  4. Edirne merkezli 5 ilde gerçekleşen FETÖ operasyonunda 6 tutuklama
  5. Kayseri’de ‘dur’ ihtarına uymayıp, polise çarpan otomobilin sürücüsü ve 3 arkadaşı yakalandı
  6. Lastiği patlayan itfaiye aracı, iki köprü arasına sıkıştı; 3 yaralı
  7. Bağcılar'da emlakçı, 10 bin liralık komisyon için husumetlisinin oğlunu silahla vurdu
  8. ESK Genel Müdürü Taylan: Hakkımda ortaya atılan iddia açıkça bir manipülasyondur
  9. Eskişehir’de bir polis memuru görevden uzaklaştırıldı
  10. Gizli bölümlere saklanmış uyuşturucuları, narkotik köpeği buldu

© Copyright 2025

DHA