Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Minik yüreklerden örnek davranış

Muğla'nın Datça ilçesinde düzenledikleri kan bağışı kampanyasında, 1 günde 114 ünite kan toplanmasını sağlayarak, büyük bir başarıya imza atan 9 ilkokul öğrencisi, Kızılay tarafından ödüllendirildi.

ABONE OL
Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

Datça Kazım Yılmaz İlkokulu 4-B ve 4-D sınıf öğrencilerinden Deniz Varsak Adar Basut, Dolunay Gökçe, Emir Tömen, Cemre Camcı, Melisa Görgülü, Selin İzdemen, Bulut Demirtaş ve Ege Acar ödüllerini, İlçe Mili Eğitim Müdür vekili Halil Terzi ve Marmaris Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Fethi Halepliler'in elinden aldı. Okul öğretmenlerinin desteğinde çarşı-pazar dolaşıp broşür dağıtarak, vatandaşları kan bağışına davet eden öğrencilerin başarısı, Datça'nın gurur kaynağı oldu. Törende konuşan Marmaris Kızılay Kan Bağışı Merkezi Dr. Fethi Halepliler, Kızılay'ın sadece afetzedelerin çadır ve yiyecek gibi ihtiyaçlarını değil, aynı zamanda hastaların, yaralıların ve terörle mücadelede yaralanan asker ve polislerin kan ihtiyaçlarını da karşıladığını hatırlattı. Dr. Halepliler, "Ancak şöyle bir sorunum var. Kanın tek kaynağı insandır. Köpekten kan alıp, insana kan verdiğinizde insan ölüyor. Dolayısıyla insandan alıp, insana vermek gerekiyor. 18 yaşından büyük olan herkes kan verebilir. Sizler de yaptığınız bu aktivite ile annenizi, babanızı, komşularımızı, yakınlarınızı kısaca büyüklerinizi bize yönlendirip, yüzü aşkın ünite kan bağışı toplanmasını sağladınız. Bu kanlar, sizlerin sayesinde onlarca insanın canını kurtaracak" dedi. Datça İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Terzi ise ülkede trafik ve iş kazalarının dikkatsizlik ve ihmal gibi nedenlere bağlı olarak çok fazla yaşandığına dikkat çekerek, "Ülkemiz onlarca yıldır terörle mücadele ediyor. Askerimiz, polisimiz yaralanıyor. İşte bu ve benzeri durumlarda kan bağışına ihtiyaç oluyor. Sizler çok anlamlı bir etkinliğe imza atarak, toplumlumuzda kan bağışı konusunda farkındalık yaratılmasını sağladınız. Sizleri kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin hediyeleri verilirken, Marmaris Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Fethi Halepliler, okul müdürü Sibel Şimşek'e bir teşekkür plaketi verdi.

Diğer Haberler

  1. Atlas Çağlayan'ın ölümüne ilişkin çocuk sanığın babasına dava açıldı
  2. DMM: 'Yüzyılın Konut Projesi’ ile ilgili dolandırıcılık uyarısı
  3. Bodrum'da sıcak havayı fırsat bilenler sahilleri doldurdu
  4. İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 89 şüpheli tutuklandı, ele geçirilenler sergilendi
  5. Bakanlıkta maden işçileri ve işveren arasında toplantı
  6. Şanlıurfa'da zincirleme kaza: 3 ölü, 5 yaralı
  7. Arnavutköy'de sahilde bulunan ceset; 40 gündür kayıp olarak aranıyormuş
  8. Üsküdar'da 5 katlı binanın çatısı alev alev yandı
  9. Atlas Çağlayan'ın ailesini tehdit davasında sanık: Rahatsızlık vermek istedim
  10. Tekirdağ’da kayıp olarak aranan Sefa, 13 gün sonra Kırklareli'de denizde ölü bulundu

© Copyright 2026

DHA