Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

GÜNDEM HABERLERİ

Bursa Tabipler Odası’ndan, ‘Kanseri kenevirle yendim’ diyen konuşmacıya tepki

Bursa Tabipler Odası Birliği tarafından, geçen 16 Aralık’ta Uludağ Üniversitesi’ndeki bir kongrede kendisini onkoloji profesörü olarak tanıtan D.İ.’nin ‘kanseri kenevirle yendiği’ yönündeki sözleri üzerine yapılan açıklamada, “Bu iddialar, kanıta dayalı tıp ilkeleri ile uyuşmamaktadır. Kenevire ilişkin mevzuat tartışmalarının gündemde olduğu bu dönemde, bilimsel dayanağı olmayan bu kişisel konuşmanın, profesör etiketiyle sunulması kaygı vericidir.” denildi.

Marmaris'te fuhuş operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı; 7 kadın kurtarıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, yurt dışından iş bulma vaadiyle kandırıp getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen 4 kişi, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alınırken, fuhşa zorlandıkları belirlenen 7 kadın kurtarıldı. Şüpheliler sevk edildikleri adliyede tutuklanırken, kurtarılan kadınlar ise ülkelerine gönderilmek üzere Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

GÜNDEM HABERLERİ

Meslektaşının şehit olduğu saldırı davasında konuşan yaralı polis: Saldırganın adını söyledim

İzmir'in Seferihisar ilçesinde çatışma ihbarına giden polis ekibine düzenlenen, Mehmet Tozun'un (38) şehit olduğu, 2 polis memurunun da yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 2'si tutuklu 4 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. Saldırıda yaralanan polis memuru İbrahim Gümüştekin, "Vurulduğum anda sanık Mehmet Salih Çelik'in ateş ettiğini net bir şekilde gördüm. 'Belki son nefesim olur' diye yardıma gelenlere saldırganın adını söyledim" dedi.

GÜNDEM HABERLERİ

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı: Adaletin bizim olayımızda sarsıldığını ve delillerin yok edildiğini gördük

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesiyle ilgili yürütülen soruşturmayı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgütün talimatıyla yönlendirdikleri iddia edilen 19 sanığın yargılandığı davada, gecikmiş adaletin adalet olmadığını belirterek, “Arkanızda da yazıyor ‘Adalet mülkün temelidir’ diye. Ama bu adaletin bizim olayımızda ne denli sarsıldığını ne denli delillerin yok edildiğini, maddi gerçeğin bizden gizlendiğini gördük. Netice itibarıyla imha edilmiş bir delilden bahsediyoruz, sonrasında araştırma yapıyoruz” dedi.

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı İsmet Dalcı: Singapur modelini uygulamaya başlayacağız

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nda (İTEO) devir teslim töreni yapıldı. Göreve başlayan yeni Başkan İsmet Dalcı, "İstanbul'da taksi sektöründe yeni, temiz bir sayfa açacağımızı vadediyoruz. İnşallah müşteri memnuniyeti odaklı, hizmet kalitesi artan yeni bir taksicilik sistemi gelecek. Bugün taksicilik için bir milat.Esnaf odamıza ait duraklarla entegreli Singapur modeli, yani duraklarla entegreli taksi çağırma uygulamamızı hızlı bir şekilde sahada uygulamaya başlayacağız. İstanbul'da şu anda mesela Türkiye'nin hiçbir vilayetinde olmayan tek tip araç mahkumiyeti var, sadece tek tip araca mahkum olmuş durumdayız. Bunun önüne kesinlikle geçeceğiz." diye konuştu.Eski başkan Eyüp Aksu devir teslim törenine katılmazken, yeni başkan İsmet Dalcı görevi Başkanvekili Veli Yurt'tan devraldı.

GÜNDEM HABERLERİ

GÜNDEM HABERLERİ

Akın Gürlek’in Adalet Bakanlığı görevine getirilmesi, köyünde sevinçle karşılandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in, Adalet Bakanlığı görevine getirilmesi, Nevşehir’deki köyünde sevinçle karşılandı. Aylı köyü muhtarı Cüneyt Cesur (49), “Köyümüzün medarıiftiharı ve memleketimizin güzel insanı. Çocukluğundan beri tanıdığımız ve bildiğimiz çok saygıdeğer bir insandır. Köy olarak sevinçle karşıladık. Nevşehir halkı olarak herkes gurur duydu. İnşallah görevinde başarılarını ve vatana millete hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

© Copyright 2026

DHA