Alanya Doğu Çevre Yolu ve Demirtaş Kavşağı ile yıllık 3 milyar 815 milyon lira tasarruf sağlanacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da Alanya Doğu Çevre Yolu ve Demirtaş Kavşağı'nın açılış kurdelesini kesti. Bakan Uraloğlu, "Bu projelerimizle toplamda yıllık 3 milyar 815 milyon lira üstünde dev bir tasarruf sağlarken, karbon emisyonlarını 11 bin 971 ton azaltarak Alanya'nın büyüleyici doğasını koruma altına aldık" dedi.
Teslime'nin cinayet sanığı hakkında uyuşturucudan da soruşturma başlatıldı Aydın'da üniversite öğrencisi Teslime Hanedan'ı (20) zeytinlikte tabancayla başından vurup öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Efe Fidan (19) hakkında, 'uyuşturucu madde kullanmak ve satmak' suçundan da ayrıca soruşturma başlatıldı.
TIR'ın çarptığı kadın toprağa verildi Mardin'in Kızıltepe ilçesinde TIR'ın çarptığı Hevi Malgaz (78), toprağa verildi.
Balıkçılar, Karadeniz'de umduklarını bulamadı; hamsi dışında çeşit yok Zonguldak'ta balıkçılar, bu sezon Karadeniz'de umduklarını bulamazken, hamsi dışındaki balıklar yüz güldürmedi. Kilimli Su Ürünleri Kooperatifi Müdürü Bülent Aksu, "Balıkçılık sezonu, bu sene balıkçılar için kötü geçti diyebiliriz. Bunun sebebi ekolojik dengeler, doğal afetler. Aralık ayındayız kar yağması lazım, deniz suyu sıcaklığı yüksek geçiyor" dedi.
01:39 'Küfürlü konuşma' tartışmasında baba-oğul, 3 arkadaşı bıçak ve palayla yaraladı Bursa’da 3 arkadaş, yanlarında küfürlü konuştukları için uyarıda bulundukları baba ve oğlu tarafından çıkan tartışmada bıçak ve palayla yaralandı. O anlar, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
00:22 Beyoğlu’nda iş yeri merdivenlerinde unutulan cep telefonunu çalan şüpheli tutuklandı Beyoğlu’nda bir iş yerinin merdivenlerinde unutulan cep telefonunu çaldığı iddia edilen şüpheli H.Ç. (36) tutuklandı. Hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı.
Tartıştığı arkadaşını evinin önünde vurdu Tokat’ın Erbaa ilçesinde Orhan Kocataş (41) gece birlikte içki içtiği arkadaşı İdris A. (50) tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.
Şişli'de otomobilin yayalara çarptığı kazada ölü sayısı 3'e yükseldi Şişli'de sürücü Ekrem Y.'nin (64) direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, önce motokurye İ.K.'ye (30) ardından kaldırımdaki yayalara çarptı. Kazada Hakan Dündar (34) ve Necmiye Kurtuluş Çelik (56) hayatını kaybetti; yaralanan 6 kişi ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Anıl Püsküllü (30) da hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybeden kişi sayısı 3'e yükseldi. Püsküllü'nün ATM'den para çektikten sonra işyerine dönerken kazanın gerçekleştiği öğrenildi. Sürücü Ekrem Y. ise sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ekrem Y.'nin ilk ifadesinde senkop (bayılma) rahatsızlığı olduğunu, olay sırasında bayıldığını hiçbir şey hatırlamadığını kendine geldiğinde ise kazanın olduğunu fark ettiğini söylediği öğrenildi.
Nevşehir'de yolcu midibüsü ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yolcu midibüs ile otomobilin çarpıştığı kazada 11 kişi yaralandı.
Adıyaman'da otomobilin çarptığı kadın, 12 gün sonra öldü Adıyaman'ın Besni ilçesinde otomobilin çarptığı Gülizar Bilgiler (60), tedavi gördüğü hastanede 12 gün sonra hayatını kaybetti.
Arnavutköy'de silah zoruyla girdikleri evde iki kişiyi darbederek ziynet eşyalarını gasbeden şüpheliler yakalandı Arnavutköy'de, iddiaya göre bir eve silah zoruyla giren şüpheliler, M.B.(32) ve R.H.(44)'yi darbederek bağladılar. R.H.'nin kolundaki bilezikleri silah zoruyla alan şüpheliler evdeki ziynet eşyaları ile nakit paraları da gasbettikten sonra kaçmak istedi. Daireden çıktından sonra evin büyük çocuğu M.M. ile kapıda karşılaşan şüpheliler 'Ayağına sıkarız' diyerek tehdit edip geldikleri motosikletle kaçtı. Kısa sürede yakalanan şüphelilerin iş yerindeki gasp hazırlıklarının güvenlik kameralarına yansıdığı ortaya çıktı. Şüpheliler çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
65 ülkeye ihraç edilen Türk zeytini, zeytinyağlı çikolata ve kozmetik ürünlerle de raflarda yer alacak Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), 65 ülkeye ihracat edilen Türk zeytinini zeytinyağlı sürülebilir çikolata ve kozmetik ürünlerle raflara taşımaya hazırlanıyor. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız, "Türkiye'de palm yağı içermeyen, içerisinde zeytinyağı olan, sürülebilir, ekmeğe sürülebilir çikolata. Bu da yakında raflarda" dedi.
Büyük İskender'in fethedemediği antik kentte, 2 bin yıllık aslan başlı çörten kırıldı Arkeolog Ümit Işın, Büyük İskender'in M.Ö. 333'te doğu seferinde surlarını aşamadığı tek şehir olarak bilinen Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde 1150 rakımda kurulu Termessos Antik Kenti'ndeki bir tarihi eser üzerinde yer alan aslan başlı çörtenin kırılarak yok edildiğini görüntüledi. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.
Evinde bıçakla ağır yaralandı; 4 gözaltı Erzurum'da evinde kasığından bıçaklanmış halde bulunan Muzaffer Çimagil (33) kaldırıldığı hastanede entübe edildi. Olaya ilişkin 4 kişi gözaltına alındı.
Karadeniz'deki av baskısı hamsi popülasyonunu göçe zorladı Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Merkez Birliği (DEM-BİR) Çanakkale-Tekirdağ Bölge Birliği Başkanı Naci Karabiber, Karadeniz'de artan av baskısı nedeniyle hamsinin Gürcistan'a göç ettiğini belirterek, "Karadeniz'deki hamsi popülasyonu, doğal döngüsü gereği Gürcistan'a geçti. Çok fazla av baskısı olduğu için bu göç hızlandı. Normalde hala av vermeye devam etmesi gerekiyordu" dedi.
00:42 Yayla evi alev alev yandı Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yayla evi çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.
02:12 TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem: Yolumuza devam ediyoruz TAG hizmetine karşı açılan hukuki süreçte altıncı duruşma, Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşti. İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, duruşmayı eksik bulduğu bilirkişi raporu gerekçesiyle bir kez daha erteledi. Duruşma sonrasında konuşan TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, "Yolumuza devam ediyoruz" dedi.