Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Nefes borusuna tavuk döner kaçan öğrencisini 'Heimlich' manevrasıyla kurtardı

Amasya'da, Fen Bilgisi Öğretmeni Tezcan Tetik, nefes borusuna tavuk döner kaçan öğrencisi Bekir Köse’yi (11), 'Heimlich' manevrasıyla kurtardı. O anlar, okulun güvenlik kamerasına yansıdı.

ABONE OL
Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA)

Olay, Akbilek Mahallesi'ndeki Gazi Ortaokulu’nda meydana geldi. Teneffüste, 6’ncı sınıf öğrencisi Bekir Köse’nin yediği tavuk döner, nefes borusuna kaçtı. Fen Bilgisi Öğretmeni Tezcan Tetik, öğrencinin koridorda koştuğunu görünce hemen müdahalede bulundu. Daha önce ilk yardım eğitimi alan Tetik, öğrenciyi 'Heimlich' manevrası yaparak kurtardı. Yaşananlar, okulun güvenlik kamerasına yansıdı.

Öğretmen Tezcan Tetik, “Bekir Köse isimli öğrencimiz öğlen arası yemek yerken bir anda koridorda koştuğunu gördüm ve boğazında bir şey takıldığını düşündük. Heimlich manevrasını yaptık. Sonrasında öğrencimizin rahatladığını hissedince elini yüzünü yıkamasını sağladık. Daha önce Heimlich manevrası eğitimini almıştık.

Dolayısıyla öğrencimizi bu manevrayla kurtarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Artık okullarımızda ve günlük hayatta bu durum olağan hale geldi. Bu eğitimi bütün öğretmenlerin bilmesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Diğer Haberler

  1. Baba ile kızının ölüm nedeni araştırılıyor
  2. Bitlis merkezli 9 ilde yasa dışı bahis ve dolandırıcılık operasyonu; 46 tutuklama
  3. Samsun'un yüksek kesimlerinde kar etkili oldu
  4. Şırnak'ta kar yağışı
  5. Kaşdemir: Niyetimiz Çanakkale'nin iki yakasına hizmet etmek
  6. Çekmeköy'de Cumhuriyet Savcısını öldüren sanık ilk kez hakim karşısına çıktı
  7. Şarkıcı Güllü'nün oğlu Tuğberk, şikayetçi sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  8. Mesajlaşma grubuna müstehcen fotoğraf gönderen öğretmen tutuklandı
  9. Fatih Altaylı davasına ilişkin gerekçeli karar açıklandı
  10. Kuşadası'nda 1 haftada 3 deniz kaplumbağası ölü bulundu

© Copyright 2025

DHA