Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Nefes'in balkondan düşerek ölümünde sevgilisine müebbet hapis

İzmit’te trans birey Nefes Balkan’ın (28) evinin balkonundan düşerek ölümüyle ilgili davada, sevgilisi Tunahan Türker’e (34) kasten öldürme suçundan indirim uygulanmadan müebbet hapis cezası verildi.

ABONE OL
Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)-

Olay, 6 Ekim 2021 gecesi, Ömerağa Mahallesi Alemdar Caddesi'nde meydana geldi. Binanın 5'inci katında oturan Nefes Balkan ile sevgilisi Tunahan Türker arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Nefes Balkan, 5'inci kattaki evin penceresinden beton zemine düştü. Hastaneye kaldırılan Balkan, yaşamını yitirdi, Tunahan Türker de gözaltına alındı. Polisin yaptığı inceleme sonucu evde bazı eşyaların hasar gördüğü belirlenince arbede yaşanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Adliyeye sevk edilen Türker, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Nefes Balkan'ın ölümüyle ilgili Tunahan Türker'in yargılanmasına, bugün Kocaeli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma salonunda tutuklu sanık Tunahan Türker, hayatını kaybeden Nefes Balkan'ın ailesi ve arkadaşları ile avukatlar hazır bulundu.

'80 KİLO BALKONDAN ATAMAM'

Duruşmada sanık Tunahan Türker’in cezaevinden yazdığı ve Nefes Balkan’ın 80 kilogram olması sebebiyle tek başına balkondan atamayacağı yönündeki  savunması okunarak, tartışıldı. Balkan’ın ailesinin avukatları, savunmaya itibar edilmemesi gerektiğini ve indirim uygulanmaksızın ceza verilmesini talep etti. Karar öncesinde son sözü sorulan sanık Tunahan Türker ise, “Ben üzerime atılı suçları yapmışsam, Allah da bana aynısını yaşatsın. Ancak böyle bir şey yaşatmadıysam kendileri yaşasın. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Son savunmaların alınmasının ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıkladı. Mahkeme, tarafların savunmaları, tanık ifadeleri ve toplanan deliller ışığında sanık Tunahan Türker’in Nefes Balkan’a karşı kasten öldürme suçunu işlediğine kanaat getirerek, indirim yapılmaksızın müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Diğer Haberler

  1. Kırklareli'de selde 6 kişinin ölümüne ilişkin 5 kamu görevlisi hakkında 25’er yıla kadar hapis istemi
  2. Siirt’te yatağında hareketsiz bulunan bebek yaşamını yitirdi
  3. İletişim Başkanı Duran: Hiçbir saldırı ve provokasyon cezasız kalmayacak
  4. Zonguldak'ta heyelan; su borusu patladı, elektrik direkleri devrildi
  5. Tekel bayisine ateş edip 2 kişiyi yaralayan cezaevi firarisi tutuklandı
  6. Bolu'da STK'lardan, Grand Kartal Otel yangının yıl dönümünde ortak açıklama
  7. Bisikletli Miraç’ın yaya geçidinde ölümüne ilişkin davada bilirkişi raporu bekleniyor
  8. Karlıova’da taburcu olan anne ve bebeği kepçeyle evine götürüldü
  9. İçişleri Bakanlığı'ndan 'yoğun kar yağışı' ve 'fırtına' uyarısı
  10. Ambulans helikopter 1 günlük bebek için havalandı

© Copyright 2026

DHA