Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Nehil Sazlığı'ndaki yangın söndürüldü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan Nehil Sazlığı'nda 4 gün önce çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle söndürüldü.

ABONE OL
Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)-

Yüksekova ilçe merkezine 5 kilometre mesafedeki yaklaşık 200 kuş türünün yaşadığı, 'Kesin Korunacak Hassas Alan' ve 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak tescillenen Nehil Sazlığı'nda 4 gün önce yangın çıktı. İlçenin Dedeler, Kamışlı, Karlı ve Vezirli köyleri yakınlarında bulunan sazlıktaki yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yaklaşık 3 kilometrelik alana yayıldı. Bölgenin bataklık yapısı Yüksekova Belediyesi itfaiye ekipleri ile Doğa Koruma Müdürlüğü ekiplerin çalışmasını zorlaştırınca, Elazığ Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme helikopteri de dün sabah saatlerinden itibaren bölgeye sevk edildi.

Sazlık alanda bulunan 3 ayrı ekip, 4 itfaiye aracıyla karadan Dilimli Barajı'ndan aldığı suyu alevlere atan helikopterle de havadan müdahaleyle alevler gece saatlerinde kontrol altına alındı. Yangın, sabah saatlerinde tamamen söndürüldü.





Diğer Haberler

  1. Eski eşinin tabancayla vurduğu Fatma, öldü
  2. Yolcu otobüsü yön tabelasının direğine çarptı: 11 yaralı
  3. Beyoğlu'nda asayiş denetimi; fuhuş pazarlığı dronla tespit edildi
  4. Husumetlisini bacağından bıçakladı
  5. Düğünde havaya ateş açtı, izne gelen uzman çavuşun ölümüne neden oldu
  6. Çanakkale Boğazı'nda gemi arızası
  7. Fon soruşturması: Tera Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Erdin Özel hakkında yakalama kararı
  8. Karabük’te sahte para operasyonu: 1 tutuklama
  9. ‘Çok önemli bir bakan cuma günü istifa edecek’ paylaşımı yapan Ali Tarakcı tutuklandı
  10. Bilal Erdoğan: Kitap, bütün güçlü toplumların temelinin olmazsa olmazı

© Copyright 2026

DHA