Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Nevşehir'de sıcak hava balonları için yerli yakıt tankı üretildi

Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Ortahisar beldesinde kurdukları merkezde 2019'da ilk yerli milli sıcak hava balonu ile sepetlerini üretmeye başlayan firma, bu kez de balonlarda kullanılan yakıt tanklarını yerli ve milli olarak üretti.

ABONE OL
Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)-

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, 2019 yılında ilk yerli ve milli sıcak hava balon ve sepetini üreten firma, bu yıl Avanos ilçesine kurdukları işletmede balonlar için yakıt tankı üretmeye başladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Halis Aydoğan, "2019 yılında başladığımız sıcak hava balon sepeti üretimine pandemi dönemine rağmen kısa sürede genişlettik. Sıcak hava balonculuğunun dünya genelinde en yoğun olarak yapıldığı ülkemiz başta olmak Meksika, Mısır ve Tanzanya'da ürettiğimiz balon sepetleri gökyüzünü süslemeye devam ediyor. Bu kapsamda İngiltere ve Avrupa ülkelerinden ithal ettiğimiz sıcak hava balonlarında bulunan yakıt tanklarını da artık biz üretmeye başladık" dedi.

'45 KİLOGRAMA ÇIKARMAYI BAŞARDIK'

Yakıt tanklarının dünyada kullanıma hazır hale geldiğini aktaran Aydoğan, "En büyük yakıt tankı 41 kilogramlık olarak kullanılmaktaydı. Biz bunu 45 kilograma çıkarmayı başardık. Yolcu uçuşları, özellikle yaz aylarında fazla olmaktadır. Ülke olarak da baktığınızda sadece ülkemiz değil Mısır, Ürdün, Umman gibi ülkelerde de yaz aylarında pek uçuş olmasa da nisan, mayıs ve haziran aylarında çok oluyor.

Dolayısıyla yakıt tankının büyük olması, pilotun daha uzun yani bir saatlik uçuşunu çok rahatlıkla tamamlayabilecek yakıt seviyesinde bulunmasını sağlıyor. Aynı zamanda teknik olarak gördüğümüz ve daha iyileştirilebilecek noktalarda dokunuşlar yaparak, tasarım anlamında da iyileştirmeler yapıldı. İlk etapta bu yıl içerisinde 300 olarak planladığımız üretimimizi önümüzdeki yıl itibarıyla da yaklaşık 500 üretimde devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Diğer Haberler

  1. Talep kabul edildi, Rojin'in telefonu incelenmek üzere İspanya'ya gidiyor
  2. Bedensel engelli, evinde çıkan yangında öldü
  3. İzmir’de belediye işçileri ‘çıplak ücrete' karşı 'çıplak ayak yürüyüşü' yapacak
  4. TIR’a arkadan çarpan kamyonda sıkışan sürücüyü itfaiyeciler kurtardı
  5. 5’inci katta çalışırken iskeleden düşen işçi ağır yaralandı
  6. DMM: 'Kuru fasulye krizi' iddiası dezenformasyondur
  7. Kamyonun altında kalan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı
  8. Ela Rümeysa Cebeci ve Meltem Acet sağlık kontrolüne getirildi
  9. YSK: 5 beldede seçim yapılacak
  10. Bitlis’te Emniyet ve Jandarmaya 86 yeni araç teslim edildi

© Copyright 2025

DHA