Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Nevşehir'de tefecilik operasyonu şüphelileri adliyede

Nevşehir'de nakit para ihtiyacı olan kişileri yüksek faizle borçlandırıp, 'tehdit’ ve ‘zorla senet imzalatma' gibi yollara mağdur eden tefecilere yönelik operasyonda gözaltına alınan 68 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ABONE OL
Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)-

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tefecilik yaptığı öne sürülen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. 601 personelin katılımıyla belirlenen 104 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 68 şüpheli yakalandı. Ekiplerin aramalarda; 2 bin 255 adet çek-senet, 41 ajanda, 107 dijital materyal, 16 ruhsatsız silah ve 468 fişek ele geçirildi.

215 MİLYON TL BORÇLANDIRMA

Şüphelilerin, kentte nakit para ihtiyacı olan 195 kişiyi, kısa vadelerde yüksek faiz oranları ile mağdur ettikleri, borcunu ödeyemeyen mağdurları icra takibi gibi kanuni yolların dışında 'tehdit’ ve zorla senet imzalatma' gibi yollarla borçlarını yüksek faizi ile birlikte ödemeye zorladıkları öğrenildi.

Tefeciliğe konu borç tutarının 215 milyon TL olduğu belirlenirken, 68 şüpheli 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Nitelikli yağma' ve 'Tefecilik' suçlarından gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Firari 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Diğer Haberler

  1. Ticaret Bakanlığı'ndan kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetim
  2. Kuşadası Belediyesi'ne yönelik soruşturmada 16 şüpheli adliyeye sevk edildi
  3. Esenler'de polisin takibi ile yakalandı; sigara paketinden uyuşturucu çıktı
  4. Dayı ve yeğeni denizde boğuldu
  5. Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı; 4 yaralı
  6. Bodrum’da otel havuzu bakımında gaz sızıntısı iddiası; 15 kişi hastaneye kaldırıldı
  7. Otomobil şarampole savruldu: 3 yaralı
  8. Porsuk Çayı kenarında telefonla konuşan kişiyi, ‘Sizin için yapıyorum’ diyerek suya itekledi
  9. Arkadaşını tüfekle yaralayıp kaçtı, 50 kamera görüntüsü izlenerek yakalandı
  10. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan 'AK Belediyeciliği Yerinde Gör' programı

© Copyright 2026

DHA