Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Niğde'de meslek liseliler, depremzedeler için ekmek üretiyor

Niğde'de Hüdavent Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, her gün bin 200 adet ekmek yaparak, depremzedelere ulaştırıyor.

ABONE OL
Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Hüdavent Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne endüstriyel fırın konulup, ekmek üretimine başlandı. Günlük 10 bin ekmek kapasiteli fırında, hayırseverlerin desteği ile alınan unlarla yapılan ekmekler depremzedeler ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, "Deprem bölgesine ekmek yapıp, gönderdik. Fırınımızın kapasitesi, günlük 10 bin ekmektir. Öğretmenlerimiz ve ilimiz hayırseverlerinin desteği ile un kampanyası başlattık. 500 torba unumuzu, 1 TIR ile Kahramanmaraş'a gönderdik. Yine kampanya kapsamında toplanan unlarla ekmek üretimine devam ediyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizce günlük 1200 ekmek üretip, KYK'da kalan depremzedelerimiz ile ihtiyaç duyulan evlere ulaştırıyoruz. Niğde, gerçekten tüm kurum ve kuruluşları ile her konuda maddi ve manevi olarak depremzedelere kucak açmıştır" dedi.

Diğer Haberler

  1. Sahte e-imza davasında karar açıklandı
  2. Tartıştığı eşini tüfekle öldürdü
  3. Sumud Filosu aktivistleri İstanbul'a geldi
  4. Muş’ta çaya düşen kadını arama çalışmaları sürüyor
  5. Bursa'da koltuk fabrikasında yangın: 2 işçi dumandan etkilendi
  6. Bolu’daki Köprübajı Barajı'ndan su tahliyesine başlandı
  7. TDK Başkanı Mert: Türkçeyi koruma kanununu yakında Meclis'imizle paylaşacağız
  8. At izinden şüphelisine ulaşılan çifte cinayetin sanığına 2 kez ağırlaştırılmış müebbet istemi
  9. Derecik Belediyesi’nin yeni başkan vekili Rahim Can oldu
  10. Boğularak öldürülen Alev’in annesi: Kızımın katili en ağır cezayı alsın

© Copyright 2026

DHA