Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Nikaha günler kala Kahramanmaraş’ta depreme yakalanan çift, Amasya’da dünyaevine girdi

Kahramanmaraş'ta nikahlarına sayılı günler kala meydana gelen depremlerde evleri hasar görünce Amasya'ya akrabalarının yanına gelen Ali Kara (27) ile Fatma Demir (24), burada dünya evine girdi.

ABONE OL
Şerife Serap KARA/SULUOVA (Amasya), (DHA)-

Kahramanmaraş'ta nikahlarına sayılı günler kala depreme yakalanan Ali Kara ve Fatma Demir, evlerinin hasar görmesi nedeniyle Amasya'nın Suluova ilçesindeki akrabalarının yanına yerleşti. Çiftin nikahlarını bugün Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok kıydı.

Deprem nedeniyle buruk sevinç yaşadığını söyleyen Ali Kara, "Kahramanmaraş'ta yaşıyoruz. Deprem anında tek katlı müstakil evimizdeydik. Ailemizde can kaybı yok ama arkadaşlarımız, dostlarımız, akrabalarımız hayatını kaybetti. 12 Şubat'a nikah tarihi almıştık. Deprem olunca nikahımız iptal oldu. Suluova’da ablam ve eniştem var. Onların yanına, buraya geldik. Nikahımızı da burada kıydık" dedi.

Belediye Başkanı Fatih Üçok ise “İlçemize deprem bölgesinden gelen kardeşlerimizin mutluluğunu beraber yaşadık. Bu kadar hüzünlü günlerin ardından insanların özel anına tanıklık etmek ve nikah akdini yapmak beni de memnun etti. Allah onlara, bizlere ve ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın, yolları bahtları açık olsun" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Deniz üstü rüzgar YEKA için 4 alan belirlendi
  2. Maltepe'de alacak cinayetinde bir şüpheliye 18 yıla kadar hapis diğerine müebbet talebi
  3. 'Kurbanlık alırken küpe ve sağlık raporu mutlaka kontrol edilmeli'
  4. Tartıştığı kuzeni tarafından bıçaklanarak öldürüldü
  5. 77 ilde uyuşturucu operasyonu: 1187 tutuklama
  6. Nazilli'de yağ aldırma operasyonu sonrası oda başkanı öldü; soruşturma başlatıldı
  7. Eşini ve kayınvalidesini öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet
  8. Avcılar'da hırsızlık şüphelileri yakalandı; 16 yaşındaki şüphelinin 40 suç kaydı çıktı
  9. Adana merkezli yasa dışı bahis operasyonu: Rasim Ozan Kütahyalı dahil, 128 gözaltı
  10. Bakan Uraloğlu, Etimesgut Havalimanı ve bağlantı yollarındaki çalışmaları inceledi

© Copyright 2026

DHA