Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Nisa Mihriban’ bebeği terk eden anne tahliye oldu

Pendik’te 29 Mart günü ‘Nisa Mihriban’ ismiyle bilinen 3 aylık bebek Ebrar Nil S.’yi terk ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ebru S. (20) ikinci duruşmada tahliye oldu.

ABONE OL
Halil Sadri YILMAZ / İSTANBUL, (DHA)

Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ebru S. getirildi. Duruşmada taraf avukatları da yer aldı. Söz verilen sanık Ebru S. "Önceki mahkemede her şeyi söyledim. Savunmam hala geçerlidir. Tekrar ederim" dedi.

Sanık avukatları, Ebru S.’nin bebeği 29 Mart günü bıraktığını, bebeğin bırakıldıktan 3 gün sonra bakım evinde rahatsızlandığını öne sürerek, bebeğin rahatsızlanmasıyla Ebru S.’nin bebeği terk etmesi arasında illiyet bağı olmadığını öne sürdü. Sanık avukatları, bebeğin ilk bulunduğunda sağlık durumunun iyi olduğu yönünde raporlar olduğunu da öne sürerek sanığın tahliyesini talep etti. Duruşma savcısı, sanığın tutuklulukta kaldığı süre ile delillerin büyük oranda toplanmış olduğunu ve sanığın alacağı ceza miktarı dikkate alınarak tahliyesini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Ebru S.’nin tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede sanık Ebru S.’nin 29 Mart 2022 tarihinde kimlikteki adı Ebrar Nil S. olan ve ‘Nisa Mihriban’ olarak bilinen 3 aylık bebeğini Pendik’te bir binanın yanındaki araziye bıraktığı anlatılıyor. İddianamede sanık Ebru S.’nin bebeği bırakmadan önce karnını doyurup uyuttuktan sonra bebeği battaniyeye sardığı ve puset içine koyduğu ifade ediliyor.

İddianamede sanık Ebru S.’nin "Terk" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

Diğer Haberler

  1. Prof. Dr. Nazlı: Gençlerde mutsuzluk ve yalnızlık ekranlara yönlendiriyor
  2. İstanbul’da gece kulübü ve restoranlara sahte içki operasyonu: 2 ton 350 litre ele geçirildi
  3. Hastanede reçete toplayıp, hastaları eczaneye yönlendiren sanıklar, duruşmada suçlamaları reddetti
  4. 27'si kırmızı bültenle aranan 48 suçlu, Türkiye'ye getirildi
  5. Esenyurt'ta beton parçaları dökülen köprünün paslanan demirleri ortaya çıktı
  6. Ev eşyası taşıdığını sandığı kamyonda kaçak sigara çıktı; 22 milyon lira vergi kaybı cezası kesildi
  7. 4 yaşındaki oğlunun öldüğü kazada yaralanıp, acı haberi psikologdan öğrenen babaya 1 yıl 11 ay hapis
  8. Yozgat'ta bulunan makak maymunu, Ankara'da korumaya alındı
  9. 'Change' oto şüphelileri adliyeye sevk edildi
  10. Kıraathane görünümlü kumarhanelerde kadınları kullanıp çiftçileri borçlandırmışlar; 14 gözaltı

© Copyright 2026

DHA