Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ocak ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ocak ayı doğum yardımı ödemelerinin bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırıldığını belirterek, "Bu kapsamda bugüne kadar 787 bin 598 annenin hesabına 10,3 milyar liralık ödeme gerçekleştirmiş olduk" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Göktaş, yazılı açıklama ile geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle ilan edilen 'Aile Yılı' kapsamında doğum yardımı miktarının güncellendiğini hatırlatarak, bu kapsamda 1 Ocak 2025 itibarıyla doğan ilk çocuğa 5 bin liralık tek seferlik, ikinci çocuğa aylık 1500 lira, üç ve sonraki çocuklar için aylık 5 bin lira destek verildiğini kaydetti.

'ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ'

'Aile Yılı'nda vatandaşlara verilen önemli desteklerden birinin doğum yardımları olduğunu belirten Göktaş, "Bu kapsamda ocak ayı doğum yardımı ödemelerini bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırdık. Böylece bugüne kadar doğum yardımından faydalanan toplam 787 bin 598 annenin hesabına 10,3 milyar liralık ödeme gerçekleştirmiş olduk. Bakanlık olarak aile olmayı teşvik eden, sürdürülebilir destek mekanizmalarıyla sağlıklı, bilinçli aileleri güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ödemelerin bütün ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

5 YAŞ TAMAMLANAN KADAR KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK

Doğum yardımına başvuruların e-Devlet ve 'İlk Öğretmenim Ailem' mobil uygulaması üzerinden alındığını kaydeden Göktaş, başvurusu onaylanan ailelerin doğum yardımlarının yatırıldığı bilgisine 'İlk Öğretmenim Ailem' mobil uygulaması aracılığıyla ulaşılabileceğini bildirdi. Göktaş, doğum yardımı ödemelerinin Halkbank aracılığıyla hesaplara yatırıldığını belirterek, ödemelerin çocuklar 5 yaşını tamamlayana kadar kesintisiz olarak devam edeceğini aktardı.

Diğer Haberler

  1. Ormanı bölüşen kamu personeline mahkeme 'dur' dedi
  2. Evliliklerde 'tiyatral nikah' dönemi
  3. Çalışanların kahvaltı öğünü sandviçler için uzmanından uyarı: Oda sıcaklığında satılmamalı
  4. İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Karaal bulundu: 10 gözaltı
  5. Mersin ve Ağrı'da 8 milyar lira değerinde uyuşturucu ve kaçak ilaç ele geçirildi
  6. Çekmeköy'de hafif ticari araç ağaçlık alana uçtu: 2 yaralı
  7. TIR'a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü öldü
  8. Yenikapı'da 'Muharrem Ayı Oruç Açma ve Lokma Paylaşımı Programı' düzenlendi
  9. Erciyes’te haziran ayında kayak keyfi
  10. Başakşehir'de taşla öldürdüğü nişanlısının cesedini boş araziye attı

© Copyright 2026

DHA