Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ocak ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ocak ayı doğum yardımı ödemelerinin bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırıldığını belirterek, "Bu kapsamda bugüne kadar 787 bin 598 annenin hesabına 10,3 milyar liralık ödeme gerçekleştirmiş olduk" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Göktaş, yazılı açıklama ile geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle ilan edilen 'Aile Yılı' kapsamında doğum yardımı miktarının güncellendiğini hatırlatarak, bu kapsamda 1 Ocak 2025 itibarıyla doğan ilk çocuğa 5 bin liralık tek seferlik, ikinci çocuğa aylık 1500 lira, üç ve sonraki çocuklar için aylık 5 bin lira destek verildiğini kaydetti.

'ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ'

'Aile Yılı'nda vatandaşlara verilen önemli desteklerden birinin doğum yardımları olduğunu belirten Göktaş, "Bu kapsamda ocak ayı doğum yardımı ödemelerini bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırdık. Böylece bugüne kadar doğum yardımından faydalanan toplam 787 bin 598 annenin hesabına 10,3 milyar liralık ödeme gerçekleştirmiş olduk. Bakanlık olarak aile olmayı teşvik eden, sürdürülebilir destek mekanizmalarıyla sağlıklı, bilinçli aileleri güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ödemelerin bütün ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

5 YAŞ TAMAMLANAN KADAR KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK

Doğum yardımına başvuruların e-Devlet ve 'İlk Öğretmenim Ailem' mobil uygulaması üzerinden alındığını kaydeden Göktaş, başvurusu onaylanan ailelerin doğum yardımlarının yatırıldığı bilgisine 'İlk Öğretmenim Ailem' mobil uygulaması aracılığıyla ulaşılabileceğini bildirdi. Göktaş, doğum yardımı ödemelerinin Halkbank aracılığıyla hesaplara yatırıldığını belirterek, ödemelerin çocuklar 5 yaşını tamamlayana kadar kesintisiz olarak devam edeceğini aktardı.

Diğer Haberler

  1. Tartıştığı kardeşlerden birini öldürdü, diğerini yaraladı
  2. 15 yaşındaki çocuk, yolda tartıştığı kişiyi bıçakla öldürdü
  3. Eşini tüfekle öldürüp, sokakta rastgele ateş açtı; 1 ölü, 3'ü çocuk 4 yaralı
  4. Ankara'da uyuşturucu operasyonlarında 26 tutuklama
  5. Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
  6. Oyuncu Gülsen Tuncer Şişli Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı
  7. Tahir Sarıkaya'nın Mali Veri İnceleme Raporu ortaya çıktı
  8. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Özfatura, yoğun bakımda
  9. Emine Erdoğan'ın ABD'de gündemi iklim, kalkınma ve çocuklar olacak
  10. Sermaye piyasası soruşturması: Yöneticiler ve yakınlarının yurt dışı para hareketleri incelenecek

© Copyright 2026

DHA