Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

OGM: Samsun'da 'Şifa Ormanı' kuruluyor

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Samsun'da, içerisinde şifalı bitkilerin yer alacağı 'Şifa Ormanı'nın kurulacağını bildirdi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

OGM'den yapılan yazılı açıklamada, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü talimatları doğrultusunda Samsun'da 30 hektarlık alana kurulacak olan 'Şifa Ormanı'nda birçok farklı alanın bulunacağı belirtildi. Atakum Kulacadağ mevkisinde 'Şifa Ormanı' için teknik alt yapı çalışmalarının başladığı belirtilerek, "Doğal yapısı itibarıyla çınar, meşe, kayın gibi bitki örtüsüne sahip bir alanda yapılacak Şifa Ormanı'nın içerisinde akan bir dere de bulunuyor. İçerisinde şifalı bitkilerin sergilenecek. Dünyada modern ve ilaçlı tedavinin yanında ‘doğal tedavi yöntemleri konuşulur’ olmaya başladı. Bunlara örnek olarak fitoterapi, araoma terapiler, orman banyoları ve bunların uygulandığı doğal ormanlar var. Samsun'a kurulacak olan şifa ormanı Orta Doğu'da tek olacak" denildi.

'ORTA DOĞU'DA BU ORMANLARA BİR ÖRNEK YOK'

'Şifa Ormanı'na benzer ormanların İspanya, Hindistan, Japonya'da ve daha farklı örneklerinin olduğu kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Orta Doğu'da bu ormanlara bir örnek yok. Çalışmalar sadece Samsun'a değil, tüm ülkeye hizmet etmesi için gerekli gayret gösteriliyor. Kurmak istediğimiz Şifa Ormanı'nda doğal yapısı itibarıyla çınar, meşe, kayın gibi bitki örtüsü mevcuttur. Özellikle kış ve yaz sürekli akan bir dere vardır. Şifa Ormanı ortamına çok uygun bir mekandır. Burası insanların yıllardır piknik alanı olarak kullandığı bir yerdir. Bizler teknik alt yapısını düzenleyerek burayı profesyonel bir şifa ormanı noktasına getirmeye çalışacağız. Kurmak istediğimiz Şifa Ormanı Kulacadağ mevkisindedir. Samsun'un merkezine yaklaşık 20 kilometrelik bir mesafededir. Şifalı orman bitkilerinin sergilenebileceği, doğal ortamda güzel mekanların kurulacağı teknik çalışmaları yapıyoruz."

Diğer Haberler

  1. Edirne’de iki ayrı ilçede çıkan yangında 2 ev kullanılamaz hale geldi
  2. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Libya'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere kabul edildi
  3. Hırsızlık şüphelileri jandarma operasyonuyla yakalandı
  4. YSK Başkanı Yener'den Ankara Valisi Şahin'e veda ziyareti
  5. Sevgi'yi öldürüp nehre attığı öne sürülen biri kardeşi 3 sanık için savcı ağırlaştırılmış müebbet istedi
  6. Cinayetle yargılanan eski başkan adayından 'itibar' savunması
  7. MİT'ten, DEAŞ'ın intihar eylemcisine operasyon
  8. Çanakkale'deki kazada ölen Neslihan öğretmen ile eşinin babaannesi toprağa verildi
  9. Ümraniye'de 3 katlı binanın çatısında çıkan yangın 2 binaya sıçradı: 4 yaralı
  10. Başakşehir'de bankadan para çeken kişinin çantasını almak istediler; havaya ateş açılınca kaçtılar

© Copyright 2025

DHA