Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Öğrencilere bıçakla saldırdı; depremzede Alperen öldü, 5 yaralı

Ankara'da uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen Yiğitcan B. (17) (solda), okuldan çıkan öğrencilere bıçakla saldırdı. Saldırıda depremzede öğrenci Alperen Palta (16) (sağda) hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

ABONE OL
Murat BEKMEZCİ- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ ANKARA, (DHA)

Olay, dün akşam saatlerinde Çankaya ilçesinde meydana geldi. Uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen Yiğitcan B. (17), ortaokul öğrencileri İ.C.A. (14) ile S.T.Y.'yi (14) okul çıkışında bıçaklayarak yaraladıktan sonra kaçtı. Yiğitcan B., ardından yakındaki Şehit Erhan Dural Anadolu Lisesi’nin önünde önce kaldırımda yürüyen yabancı uyruklu O.A.'yı (21) aynı şeklide bıçakladı, sonra da okuldan çıkan lise öğrencilerinin arasına girip elindeki bıçağı savurdu. Öğrencilerden Y.B.B. (17) ve E.B. (17) ile Kahramanmaraş'tan gelen depremzede öğrenci Alperen Palta yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar 29 Mayıs Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedaviye alınan 6 kişiden Alperen Palta, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Alperen Palta'nın cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Yiğitcan B. ise polis tarafından gözaltına alındı.

(Yiğitcan B.)

'SALDIRGAN TERÖR ESTİRMİŞ'

Alperen Palta'nın kuzeni Mücahit Demir, Alperen'in ailesiyle deprem bölgesinden 2 hafta önce geldiğini belirterek, "Saldırgan terör estirmiş. Kalbine sert bir darbe vurmuş. Tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. Ailesiyle depremden dolayı Kahramanmaraş’tan Ankara’ya geldi. Daha önce Antalya’da yurtta kalıyordu. Okul nedeniyle de Ankara’ya geldi. Saldırgan madde kullandığı için önüne gelene saldırmış. Yaklaşık 2 haftadır Ankara’daydı Alperen. Saldırganı daha önce hiç görmedik. Alperen, ‘sırtına vur ekmeğini al’ diye tabir edilen bir insandı. Kimseye zararı yoktu" dedi.

Görgü tanıklarından esnaf Halis Demir ise, "Çocuğun elinde bıçak vardı. Herkese saldırıyordu. Yaralı çocuk yolun ilerisinde yere düştü. Bir yaralı çocuk daha gördüm. Bacağını tutarak koşuyordu. Ardından da polisler geldi. Saldırganı yakaladı" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Diğer Haberler

  1. Kayseri'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
  2. Beton bariyere çarpan motosikletin sürücüsü öldü
  3. Bursa'da kontrolden çıkan otomobil direğe çarptı: 2 yaralı
  4. Türkiye, Mısır, Endonezya, Ürdün, Pakistan, Katar, Suudi Arabistan ve BAE ‘den 'Kudüs' açıklaması
  5. Annesinin motosikletini izinsiz alıp, gezmek isteyen çocuğun kazası kamerada
  6. Osmaniye’de kağıt fabrikası yangını
  7. Etimesgut Belediyesi bünyesindeki Etimkent A.Ş.’ye ‘zimmet’ soruşturması: 4 gözaltı
  8. Kayseri'de bıçaklı kavga: 1 yaralı
  9. Eşini öldürüp akrabasını yaralayan şüpheli, tutuklandı
  10. Kız yurduna girmeye çalışan şüpheli yakalandı; kurum müdürü uzaklaştırıldı

© Copyright 2026

DHA