Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ogün Samast, tahliye sonrası 6'ncı kez adliyede

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i 2007'de silahla vurarak öldüren Ogün Samast, tahliyesinin ardından hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek' suçlamasıyla İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya SEGBİS üzerinden katılmak için Trabzon Adliyesi'ne geldi.

ABONE OL
Selçuk BAŞAR- Efnan DEMİREREN/TRABZON, (DHA)-

Hrant Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast, Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan koşullu salıverilme kapsamında; 15 Kasım 2023'te tahliye edildi. Tahliyesinin ardından Samast hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak 17 Kasım 2023 iddianame düzenlendi. İddianamede, Ogün Samast'ın 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi. Dosya daha sonra hukuki ve fiili irtibat nedeniyle İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de arasında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davayla birleştirildi. Ogün Samast, İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 6'ncı duruşmasına, SEGBİS ile katılmak için Trabzon Adliyesi'ne geldi.

ADLİYEDEN AYRILDI

Hrant Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast, tahliyesinin ardından hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek' suçlamasıyla İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS üzerinden katıldı. Samast, hakkında zaman aşımı nedeniyle davanın düşmesine karar verilen duruşmada savunma yaptıktan sonra adliyeden ayrıldı.

Diğer Haberler

  1. Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu: 17 gözaltı
  2. Şehit Başçavuş Ferhat Gedik mezarı başında anıldı
  3. Şile'de motosiklet kazasında felç olan eski Türkiye şampiyonu görgü tanığı arıyor
  4. Eşiyle tartışıp evi ateşe verdi
  5. Aydın'daki orman yangını 2'nci gününde
  6. Süper Loto’da büyük ikramiye 270 milyon TL’yi aştı, bayilerde hareketlilik arttı
  7. Giresun’da derede akıntıya kapılan 2 kızının ardından annenin de cansız bedeni bulundu
  8. Irmaktaki adacıkta mahsur kaldı, kendisini kurtaran ekiplerden özür diledi
  9. Ceyhan Nehri'nde kaybolan 2 çocuk için arama çalışmaları 2'nci günde
  10. Evinde binlerce uyuşturucu hap ele geçirilen şüpheli: Bana ait değil, kimsenin günahını alamam

© Copyright 2026

DHA