Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Öldürülen kadınları Avcılar’da andılar

Avcılar'daki Havuz Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle öldürülen kadınlardan bir bölümünün resimlerini sergiledi, sembolik olarak bıraktıkları kadın ayakkabıları ile onları andı. Kadınlar anmadan sonra meydanda çalan müzik eşliğinde eğlendi.

ABONE OL
İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL, (DHA)

İlçedeki çeşitli kültür ve sanat derneğine üye kadınlar Havuz Meydanı’nda bir araya geldi. Meydanda erkekler tarafından öldürülen, çoğu kamuoyunda tanınan isimlerden oluşan kadınların resimleri sergilendi. Meydana öldürülen kadınların sembolik ayakkabıları yerleştirildi.

Kadınlar yapılan anma etkinliğinde daha sonra çalınan müzik eşliğinde dans etti, halay çekti. Etkinliği organize eden isimlerden Pevrüldane Dündar, "Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü sembolik olarak resim ve çeşitli objelerle andık. Arkadaşlarımız bugünü umudu yitirmediğimizi göstermek için yas havasında kutlamak istemedi" dedi.

Diğer Haberler

  1. Tuzla’da tersanede iskele çöktü: 2 işçi yaralandı
  2. 55 kişinin öldüğü Reyyan Apartmanı’nın davasında tutuklu tek sanık müteahhit tahliye edildi
  3. 50 metreden dere yatağına devrilen TIR’ın şoförü, 4 saat sonra bulundu
  4. Edirne'de 97 kilo skunk ve 9 kilo kokain ele geçirildi
  5. Zeytinburnu'nda kontrollü yıkımda beton parçaları düştü; iş makinesi operatörü yaralandı
  6. Otobüsle hafif ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
  7. Devrilen traktörün sürücüsü Emre öldü
  8. Vali Gül, ‘Aileler Sabah Namazında Buluşuyor’ programına katıldı
  9. Kırmızı bülten, kırmızı difüzyon ve ulusal seviyede aranan 24 suçlu Türkiye'ye getirildi
  10. 'Yüzyılın Konut Projesi' başvurularında son hafta

© Copyright 2025

DHA