Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ordu'da aracından inip Heimlich manevrası yaptı, sürücünün hayatını kurtardı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde boğazına ilaç takılması sonucu nefes almakta güçlük çeken Remzi Kılıç (42), yoldan geçen elektrik dağıtım firması çalışanı Hakan Özgan'ın (39) Heimlich manevrasıyla kurtarıldı. Olay anı araç içi yol kamerasına yansıdı.

ABONE OL
Dursun Mehmet ŞAHİN/FATSA (Ordu), (DHA)-

Olay, dün saat 10.00 sıralarında Fatsa Liman Kavşağı'nda meydana geldi. Giresun'da fındık hasadını tamamlayan Remzi Kılıç, Bursa'ya dönmek üzere hafif ticari aracıyla yola çıktı. Seyir halindeyken baş ağrısı yaşayan Kılıç'ın yutmak istediği hap, boğazına takıldı. Nefes almakta güçlük çeken Kılıç, aracını durdurarak indi. Kılıç’a ailesi müdahale etmeye çalışırken, aynı güzergahta arızaya müdahale için seyir halinde olan YEDAŞ Fatsa İşletme Şefliği Arıza Onarım Personeli Hakan Özgan, durumu fark etti. Özgan, aracından inerek Kılıç’ın yanına gitti. Özgan, ailesinin sırtına vurduğu Kılıç'a aldığı ilk yardım eğitimi doğrultusunda Heimlich manevrası uyguladı. Birkaç kez uygulanan manevranın ardından Kılıç’ın boğazına kaçan ilaç, ambalajıyla birlikte çıktı. Yeniden nefes almaya başlayan Kılıç’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olay anı ise araç içi yol kamerasına yansıdı.

‘ARACIMDAN İNİP KOŞARAK YANINA GİTTİM’

Olay sırasında aldıkları ilk yardım eğitimlerinin kendilerine yol gösterdiğini belirten iki çocuk babası Hakan Özgan, “Arızaya müdahale için trafikte ilerlerken Fatsa Liman Kavşağı’nda araçların yavaşladığını fark ettik. Bir ağabeyimizin aracından indiğini ve ailesinin kendisine müdahale etmeye çalıştığını gördük. Boğazına bir şey kaçtığını tahmin ettik. Ben de aracımdan inip koşarak yanına gittim. Aldığımız eğitimler sayesinde ne yapmamız gerektiğini biliyorduk. Manevrayı yaptık. Birkaç müdahalenin ardından ağabeyimizin boğazına kaçan ilaç, ambalajıyla birlikte çıktı. Nefes almaya başladı. Çok şükür yardımcı olabildik. Şirketimiz bu konularda düzenli eğitimler veriyor. Daha önce de benzer bir olayda Heimlich manevrası uygulamıştım. Bu olayda da aldığımız eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük” dedi.

KILIÇ’TAN ÖZGAN’A TEŞEKKÜR

Yaşadıklarını anlatan Remzi Kılıç ise olayın ardından kendisine müdahale eden Hakan Özgan’a teşekkür etti. Kılıç, “Olay sonrası kendime geldiğimde müdahale eden arkadaşımızın olay yerinden ayrıldığını gördüm. Kendisine çok teşekkür ederim. En kısa zamanda da kendisine ulaşacağım” diye konuştu.

‘BİR HAYATA DOKUNDU’

YEDAŞ Ordu Bölge Müdür Yardımcısı Türker Şener ise Hakan Özgan’ın zamanında müdahalesiyle önemli bir olaya engel olduğunu belirterek, “Personelimiz Hakan Özgan, akan trafikte bir hayata dokunarak önemli bir müdahale yapmıştır. Kendisine kurumumuz adına çok teşekkür ediyoruz. Bu duyarlı ve örnek davranışı nedeniyle kendisini kurumumuz adına ödüllendirdik” ifadesini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Şanlıurfa’da DEAŞ operasyonu: 7 tutuklama
  2. Sürü İHA yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
  3. Tarlada başlayan yangın samanlığa sıçradı
  4. Adana'da traktör devrildi; baba öldü, oğlu ağır yaralı
  5. Töre cinayetine kurban gittiği değerlendirilen kayıp Mekiye’nin ablası: En ağır şekilde cezalandırsınlar
  6. Arızayı gidermek isterken akıma kapılıp öldü
  7. Adliyede avukata saldıran 3 kişi tutuklandı
  8. Adana’da otomobil takla attı: 1’i ağır 6 yaralı
  9. MSB: Askeri araç kazası sonucu Sözleşmeli Er Ziya Koparan şehit olmuştur
  10. Mermili görüntülere soruşturma

© Copyright 2026

DHA