Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ordu'da kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında doğaya 245 bin 'samuray arısı' salınacak

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında Ordu genelinde 245 bin samuray arısının doğaya salınacağını belirtti.

ABONE OL
Emrah GEMİCİOĞLU/ ORDU, (DHA)-

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ordu’da bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Ordu Valiliği toplantı salonunda düzenlenen Sektör Buluşmaları Toplantısı’nın ardından, Altınordu ilçesi Kökenli Mahallesi’nde kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında düzenlenen samuray arısı salımı programına katıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan ‘Kahverengi Kokarca Eylem Planı’ kapsamında samuray arısı salımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, “Ordu’da kahverengi kokarcayla biyolojik mücadelede kullanmış olduğumuz samuray arısının salınımı için bir araya geldik. Aslında geçen yıl samuray arısı salınımını tüm Türkiye'de 207 bin adet yapmıştık. Bu sene sadece Ordu’da 245 bin salınım yapacağız. Toplamda Türkiye’de 1 milyondan fazla samuray arısı salınımı yapacağız. Biyolojik mücadele bizim için büyük bir adım. Biyoteknik mücadelede de tuzaklarımız var, bunlardan da sadece 15 bin adet il müdürlüğümüz tarafından dağıtıldı. Bir şekilde mekanik mücadele, biyolojik mücadele, biyoteknik mücadele, kimyasal mücadele ile kahverengi kokarcayla mücadelemizi devam ettireceğiz. Eylem planımızı açıklamıştık buna uygun olarak Sayın Valimizle, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber mücadelemizi sürdürüyoruz. Desteklerini bizden esirgemiyorlar. Bölgede 2 enstitümüzde bu biyolojik mücadelede kullandığımız samuray arılarını doğaya serbest bırakacağız. Bunların üretimini kendi enstitülerimizde yapıyoruz. Bu mücadelenin oldukça etkili olacağını düşünüyoruz” dedi.

Program, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, protokol üyeleri ve fındık üreticilerinin de katılımıyla, kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında yaklaşık 3 bin samuray arısının doğaya salınmasıyla sona erdi.


Diğer Haberler

  1. Efes 2026'da 'sızma harekatı eğitimi'
  2. Fabrikadaki patlamada yaralanan işçi, 6 gün sonra hayatını kaybetti
  3. Deniz üstü rüzgar YEKA için 4 alan belirlendi
  4. Maltepe'de alacak cinayetinde bir şüpheliye 18 yıla kadar hapis diğerine müebbet talebi
  5. 'Kurbanlık alırken küpe ve sağlık raporu mutlaka kontrol edilmeli'
  6. Tartıştığı kuzeni tarafından bıçaklanarak öldürüldü
  7. 77 ilde uyuşturucu operasyonu: 1187 tutuklama
  8. Nazilli'de yağ aldırma operasyonu sonrası oda başkanı öldü; soruşturma başlatıldı
  9. Eşini ve kayınvalidesini öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet
  10. Avcılar'da hırsızlık şüphelileri yakalandı; 16 yaşındaki şüphelinin 40 suç kaydı çıktı

© Copyright 2026

DHA