Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ordu’da kaya düşme tehlikesine karşı 27 konut için boşaltma kararı

Ordu’da, AFAD tarafından kaya düşme tehlikesine karşı 27 konut için boşaltma kararı alındı. Kaya düşme riskine karşı tedbir amaçlı yürütülen çalışmalar tamamlanana kadar, mahalle ve grup yolları da ulaşıma kapatılarak sürücülerden alternatif yolları kullanmaları istendi.

ABONE OL
Ahmet BAYRAK/KABADÜZ (Ordu), (DHA)

Ordu’nun Kabadüz ilçesi Dışkaya Mahallesi’nde bulunan kayaların mahalle yolunu ve alttaki konutların güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle AFAD tarafından 27 konutun geçici tahliyesi ile mahalle ve grup yollarının ulaşıma kapatılması kararı alındı. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Dışkaya Mahallesi'nde İl Afet Müdürlüğü tarafından başlatılan güvenlik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kaya, Dışkaya Mahallesi'nde yaşanan kaya düşme tehlikesine karşı AFAD tarafından acil bir çalışma başlatıldığını söyledi.

Aşınma nedeniyle risk altında olan kayalıkların düşme olasılığını ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilecek çalışma kapsamında, bölgeye ulaşımın güvenliği için tedbirler alındığı belirten Başkan Kaya, "İl Afet Müdürlüğü tarafından Dışkaya kayalıklarının aşınmadan kaynaklanan düşme tehlikesine karşı bir çalışma başlatılmıştır. Bu kapsamda güvenlik tedbirleri alınarak Dereyolu-Dışkaya-Yokuşdibi güzergahı her iki yönden ulaşıma kapatılmıştır" dedi.

İlerleyen tarihlerde alanda risk altında bulunan konutların geçici olarak boşaltılacağını ifade eden Kaya, Dışkaya Mahallesi'nden geçmek zorunda kalan vatandaşlara da uyarıda bulunarak, "Aynı güzergah üzerinden seyahat edenlerin Dereyolu-Harami Oluklu istikametini kullanmaları gerekir" ifadesini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Şile'de yasağa rağmen denize giren kişi kayboldu
  2. Konut mağdurlarından firma önünde eylem
  3. Rize'de dev kayalar sahil yoluna düştü
  4. Malatya'da düğün konvoyunda zincirleme kaza; 4 yaralı
  5. Şanlıurfa'da 'Huzur 63' operasyonu; 45 gözaltı
  6. Beyaz et entegre tesisinde 34 işçinin kimyasal maddeden etkilendiği iddiası
  7. Trafik kazasında ölen askeri personel son yolculuğuna uğurlandı
  8. Orman koruma faaliyeti yürüten OBM ekipleri karşılaştıkları ayının fotoğrafını çekti
  9. Kocaeli'de sağanak; alt geçit suyla doldu
  10. Önce eski sevgilisini öldürdü, ardından yaşamına son verdi

© Copyright 2026

DHA