Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ordu’da kaya düşme tehlikesine karşı 27 konut için boşaltma kararı

Ordu’da, AFAD tarafından kaya düşme tehlikesine karşı 27 konut için boşaltma kararı alındı. Kaya düşme riskine karşı tedbir amaçlı yürütülen çalışmalar tamamlanana kadar, mahalle ve grup yolları da ulaşıma kapatılarak sürücülerden alternatif yolları kullanmaları istendi.

ABONE OL
Ahmet BAYRAK/KABADÜZ (Ordu), (DHA)

Ordu’nun Kabadüz ilçesi Dışkaya Mahallesi’nde bulunan kayaların mahalle yolunu ve alttaki konutların güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle AFAD tarafından 27 konutun geçici tahliyesi ile mahalle ve grup yollarının ulaşıma kapatılması kararı alındı. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Dışkaya Mahallesi'nde İl Afet Müdürlüğü tarafından başlatılan güvenlik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kaya, Dışkaya Mahallesi'nde yaşanan kaya düşme tehlikesine karşı AFAD tarafından acil bir çalışma başlatıldığını söyledi.

Aşınma nedeniyle risk altında olan kayalıkların düşme olasılığını ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilecek çalışma kapsamında, bölgeye ulaşımın güvenliği için tedbirler alındığı belirten Başkan Kaya, "İl Afet Müdürlüğü tarafından Dışkaya kayalıklarının aşınmadan kaynaklanan düşme tehlikesine karşı bir çalışma başlatılmıştır. Bu kapsamda güvenlik tedbirleri alınarak Dereyolu-Dışkaya-Yokuşdibi güzergahı her iki yönden ulaşıma kapatılmıştır" dedi.

İlerleyen tarihlerde alanda risk altında bulunan konutların geçici olarak boşaltılacağını ifade eden Kaya, Dışkaya Mahallesi'nden geçmek zorunda kalan vatandaşlara da uyarıda bulunarak, "Aynı güzergah üzerinden seyahat edenlerin Dereyolu-Harami Oluklu istikametini kullanmaları gerekir" ifadesini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Okul saldırıları ile ilgili meclis araştırma komisyonu kurulması kararı resmi gazetede
  2. Manavgat’ta eski başkanın tutuklandığı soruşturmada paraların motosikletle taşındığı görüntüler ortaya çıktı
  3. Seyhan Baraj Gölünde kaybolan üniversiteli genç, baygın halde sudan çıkarıldı
  4. Bilal Erdoğan: Bugün gündemimiz çocuklar
  5. İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında çekilen görüntü kayıtlarının paylaşılmasına ilişkin başsavcılıktan açıklama
  6. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü altında 7 daire başkanlığı kuruldu
  7. Mattia Ahmet Minguzzi doğum gününde mezarı başında anıldı
  8. Ayrıldığı İlayda'yı 12 el ateş ederek öldürmüştü; ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi
  9. İstanbul İl Emniyet Müdürü Yıldız, 23 Nisan'da koltuğunu şehit çocuğuna devretti
  10. İstanbul Valiliği'nden 'hukuka aykırı muamele' iddialarına ilişkin açıklama

© Copyright 2026

DHA