Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Osmangazi Köprüsü ile 9 yılda 108 milyar lira tasarruf

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmangazi Köprüsü ile İzmit Körfezi'nin sadece 6 dakikada geçilebildiğini belirterek, "Köprü sayesinde 9 yılda akaryakıt ve zamandan toplam 108 milyar lira tasarruf ettik" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan Osmangazi Köprüsü'nün 1 Temmuz 2016 tarihinde trafiğe açıldığını söyleyerek, açılışının 9'uncu yıl dönümü olduğunu belirtti. Uraloğlu, 426 kilometrelik İstanbul-İzmir Otoyolu'nun en önemli halkası olan Osmangazi Köprüsü'nün İzmit Körfezi'nin iki yakasını birbirine bağladığını ifade ederek, "Körfezi otomobil ile mevcut yolu kullanarak geçmek yaklaşık 1,5 saat, feribot ile geçiş 45-60 dakika sürerken; Osmangazi Köprüsü sayesinde bu süre sadece 6 dakikaya indi" ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu, köprünün sunduğu kesintisiz geçiş imkanı sayesinde hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlandığını işaret ederek, "Köprü ile 9 yılda yaklaşık 23 milyar lira akaryakıt tasarrufu ve 85 milyar lira zaman tasarrufu elde edilerek toplam tasarruf miktarı 108 milyar liraya ulaştı. Çevre dostu bu avantaj, karbon emisyonlarını da önemli ölçüde azaltıyor. Osmangazi Köprüsü ile 9 yılda 1,4 milyon ton karbon emisyonu azaltımı sağladık" açıklamasında bulundu.

'TOPLAM UZUNLUĞU 2 BİN 682 METRE'

Dilovası ile Hersek Burnu arasında inşa edilen Osmangazi Köprüsü’nün toplam uzunluğunun 2 bin 682 metre olduğunu vurgulayan Uraloğlu, “1550 metre orta açıklığıyla köprümüz, dünyada işletmeye açık en büyük orta açıklıklı asma köprüler arasında 7'nci sırada yer alıyor. Bu dev eseri 39 ay gibi bir sürede tamamladık ve milletimizin hizmetine sunduk. Köprünün yapımında kullanılan çelik teller uç uca eklense 84 bin 518 kilometre uzunluğa erişiyor. Bu mesafe dünyanın etrafını iki defadan fazla dolanabilecek kadar uzun. Yapımında kullanılan 109 bin 490 ton çelik, 73 bin adet otomobile denk. Ana açıklık tabliye alanı ise 96 bin 364 metrekare olup yaklaşık 14 futbol sahasına eş değer" dedi.

Diğer Haberler

  1. İzmir’de anneannesini dolandıran torun ve suç ortağı tutuklandı
  2. Ankara'da 3 katlı binada yangın: 1 ölü
  3. Aydın’daki uyuşturucu operasyonunda firari şüpheli yakalandı
  4. İstanbul’dan deprem bölgesine 9 saatte giden TIR Şoförü: Kadranı peçeteyle kapatmıştım
  5. Malatya Eğitim Vakfı'nın 40'ıncı yılına özel onur gecesi düzenlendi
  6. SGK Başkanlığına Yunus Elitaş atandı
  7. Zeydan Karalar cezaevinden tahliye edildi
  8. Depremde anne ve babasını kaybeden Azra'nın doğum günü kutlandı
  9. İzmir’de sağanak sırasında kamyonetle alt geçitte mahsur kalan sürücü öldü
  10. Tarihi Uzun Çarşı esnafından depremde hayatını kaybedenler anısına ikram

© Copyright 2026

DHA