Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Osmanlı Ocakları, Kaya Alp'in mezarından aldıkları toprağı Ertuğrul Gazi Türbesi'ne getirdi

Osmanlı Ocakları tarafından Konya'nın Kulu ilçesindeki Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin atası Kaya Alp'in mezarından alınan toprak, Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi'nin Türbesi'ne getirildi. Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canbolat, toprağı yetkililere teslim ettikten sonra türbede dua etti.

ABONE OL
BİLECİK, (DHA)

Osmanlı Ocakları Genel Başkan Kadir Canpolat ve beraberindeki heyet, dün Konya'nın Kulu ilçesindeki Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin atası Kaya Alp'in mezarından alınan toprağı, Bilecik'in Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi'ne getirdi. Türbe girişinde Eskişehir Mehteran takımı gösteri sunarken, Başkan Canpolat yetkililere toprağı teslim edip, türbede dua etti.

Başkan Canpolat ve beraberindekiler, türbe ziyaretinin ardından mehter takımı ile birlikte Söğüt Spor Salonu'na yürüyerek, Osmanlı Ocakları'nın düzenlediği 'Devlet-i Ebed, Müddet Cumhuriyet Yürüyüşü Tarih ve Kültür Sanat Etkinleri' kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlikte konuşan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat, dünyanın yeniden Osmanlı medeniyetine muhtaç olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bir çadırda kurulan kültürü yeniden yaşatmaya çalışıyoruz. Kaya Alp'in mezarından bugün Ertuğrul Gazi dedemizin mezarına bir toprak getirdik. Bu toprak tabi ki bütün Osmanlı torunları, Türk dünyası, İslam alemi, hatta insanlık adına nefes alıp veren kim varsa önem arz ediyor. Çünkü dünya yeniden Osmanlı medeniyetine muhtaçtır. Herkes şunu iyi bilmelidir ki Osmanlı medeniyeti barışı tesis etmiştir. Birliği, bütünlüğü, kardeşliği her ölçülerde değerlendirmiş ve dünyaya adaleti getirmiştir. Biz ilk defa bir proje yapıyoruz. 15-16 yıldır bir teşkilat ilk defa devlet kademesiyle ortaklaşa bir proje yaptı. Kültür Bakanlığı'ndan teklif gelince tabi ki bunu reddedemedik. Söz konusu medeniyete hizmet etmekse biz canımızla, malımızla, tüm varlığımızla bu davanın, projeleri içerisinde yer alacağız."

Etkinlik, konuşmaların ardından Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait kıyafetlerin sergilendiği defileyle sona erdi.

Diğer Haberler

  1. Çorumda 'sazan sarmalı' operasyonu: 21 tutuklama
  2. Eski eşinin birlikte yaşadığı ileri sürülen kişi tarafından bıçaklandı
  3. MSB: Mavi Vatan-2026 Tatbikatı başladı
  4. Kayıp olarak aranan Seda, ailesine mektup bırakmış
  5. Eşi ve oğlunu öldürüp intihara kalkışan sanık: Savunulacak bir şey yapmadım
  6. Kendisini dolandırmakla suçladığı baba- oğulu öldüren sanık: Beni öldürecekler diye korktum
  7. İstanbul’da yüzlerce araçla Gazze konvoyu
  8. Basın kartını ibraz eden gazetecilerden, ayrıca kimlik talep edilmeyecek
  9. Aşçılık eğitimine başlayan hükümlüler: Çok şükür bize yeni kapı açıldı
  10. Çanakkale'de barajda su seviyesi yüzde 100'e ulaştı; valilik taşkın için uyardı

© Copyright 2026

DHA