Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ovacık’ta kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde 2 gündür aralıksız yağan kar nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı yer yer 1,5 metreyi buldu. Evler, araçlar ve yollar karla kaplandı.

ABONE OL
Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ, (DHA)-

Türkiye’nin en fazla kar yağışı alan yerlerinden olan Ovacık’ta etkili olan yoğun kar, hayatı durma noktasına getirdi. İlçe merkezinde kar kalınlığının artmasıyla çok sayıda sokak ve cadde ulaşıma kapandı. Evlerin kapıları, park halindeki araçlar ve iş yerlerinin önleri tamamen karla kaplandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren küreklerini alanlar, evlerinden çıkabilmek ve iş yerlerine girebilmek için kar temizliği yaptı. Bazı bölgelerde kar kalınlığının insan boyunu aşması nedeniyle ilerlemenin güçleştiği görüldü.

Yağışın aralıklarla devam ettiği ilçede belediye ve ilgili ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. İlçede yaşayan Sinan Genç, "Uzun zamandır kar yağmıyor' deniliyordu. Bu sene 1,5 metre kar yağdı. Evler, sokaklar ve arabalar kara gömüldü. Saatlerdir iş yerinin yolunu açmaya çalışıyorum" dedi.




Diğer Haberler

  1. Türkiye ve 7 ülkeden İngiltere'nin yasa dışı İsrail yerleşimleriyle ilgili kararına memnuniyet mesajı
  2. Şişli'de öldürülen Çağla Tuğaltay'ın şortunda erkek DNA'sı tespit edildi
  3. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Bayraktaroğlu, NATO Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı Greynkewich ile görüştü
  4. Açıkta bırakılan elektrik kablosuna temas eden çocuk, akıma kapılarak yaralandı
  5. İzmir'de bankada rehin alma iddiası
  6. Yangında 7 dönüm tarım arazisi zarar gördü
  7. Manisa'da çay bahçesi tuvaletinde bulunan gizli kamera düzeneğine 2 gözaltı; iş yeri çalışanı tutuklandı
  8. Sakarya’da kaçakçılık ve uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
  9. Doğum gününden 1 gün sonra ırmakta boğuldu
  10. Eskişehir’de çıkan orman yangını kontrol altında

© Copyright 2026

DHA