Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Oyuncu Emin Gümüşkaya için tören düzenlendi

İstanbul'da hayatını kaybeden tiyatro ve dizi oyuncusu Emin Gümüşkaya için cenaze töreni düzenlendi. Gümüşkaya'nın cenazesi Üsküdar'da düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Bursa'ya gönderildi.

ABONE OL
İsa ALMAÇAYIR / İSTANBUL, (DHA)-

 

Tiyatro ve dizi oyuncusu Emin Gümüşkaya, tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında hayatını kaybetti. Akciğer yetmezliği nedeniyle vefat eden oyuncu için bugün Üsküdar'daki Devlet Tiyatroları Tekel Sahnesi'nde tören düzenlendi. Törene oyuncu Zafer Algöz ve Gümüşkaya'nın şehir tiyatrolarından oyuncu arkadaşları katıldı. Az sayıda kişinin yer aldığı törenin ardından Emin Gümüşkaya'nın cenazesi, yarın Bursa'da yapılacak tören ve ardından kılınacak cenaze namazı için alkışlarla memleketine uğurlandı.

'BU MESLEĞİ AŞK İÇİN YAPARDI'

Törende konuşan oyuncu Zafer Algöz, "Bursa Devlet Tiyatrolarının açtığı gençlik tiyatrosu kurslarına gittiğimizde hepimizin babası gibiydi. Bu mesleği para kazanmak için değil, aşk için yapan ender şanlı insanlardan biriydi. Hatta bir gün, "Oğlum, biz birlikte kaç tane oyunda oynadık, turneler yaptık. Devlet tiyatrosunda ben oyunlar oynadım, bir 'Seyyar Teyyar' oynadım. Herkes beni öyle tanıdı, ne kadar vefasız bir meslek bu" dedi. Onunla olan gönül bağım başkadır. Elbette devlet tiyatrolarında, sinema çevresinde birçok insanla, birçok meslek büyüğümle tanışma, çalışma şerefine nail oldum. Ama tıpkı rahmetli Nur Subaşı gibi, rahmetli Semih Sergen gibi Emin abi de fabrikası tarafından bir tane üretilmiş ve artık fabrikası kapatılmış kıymetli bir adamdı" ifadelerini kullandı.



Diğer Haberler

  1. Sanal medya fenomeni Fatma Soydaş hakkında gözaltı kararı
  2. Uygunsuz koşullarda muhafaza edilen 4 ton 652 kilo kırmızı ete el konuldu
  3. Ankara'da otları ateşe verip yangın çıkaran şüpheli tutuklandı
  4. İklim değişikliği Likya semenderlerinin yaşam alanlarını daraltıyor
  5. TYT'de Türkiye birincisi olan Uslu: Düzenli ve disiplinli çalıştım
  6. Oğuzhan Uğur, Çorlu'daki cezaevine konuldu
  7. Balıkesir'de çıkan orman yangını kontrol altında
  8. Of Belediyesi'nden İspanya Milli Takımı ile Başbakan Sanchez’e 'Fahri Hemşehrilik Beratı'
  9. Tutuklu eski belediye başkanı Erdem: Dairelerin satışları ile ilgili bilgim yok
  10. Uçuruma yuvarlanan traktörü durdurmak isterken yaralanan Arda, 8 gün sonra öldü

© Copyright 2026

DHA