Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Paletli kar araçlarıyla arızalara ulaşıyorlar

Hakkari'nin Şemdinli-Derecik ilçesini besleyen iletim hatları, fırtına nedeniyle Yüksekova ilçesine bağlı Dedeler ile Demirkonak köyleri arasındaki Çukurca mezrası yakınlarında kopunca onlarca köy elektriksiz kaldı. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu bölgeye paletli araçlarla ulaşan arıza ekipleri, direklere tırmanıp arızayı giderip, köylere elektrik verilmesini sağladı.

ABONE OL
Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)

Yüksekova ve çevresinde günlerdir etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Köylere ulaşım aksarken, kırsalda, yüksek rakımlı bölgelerde zaman zaman etkili olan fırtına nedeniyle iletim hatları kopuyor. Köylerde yaşayanların elektriksiz kalmaması için arıza ekipleri zaman kaybetmeden bölgeye ulaşım sağlamaya çalışıyor.

Yüksekova ilçesine bağlı Dedeler ile Demirkonak köyleri arasında bulunan Çukurca mezrası yakınlarında kopan iletim hatlarını onarmak için bölgeye giden ekipler zorlu doğa koşulları ile mücadele etmek zorunda kaldı. Paletli araçlarla Çukurca mezrasına giden Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) ekipleri, 1 metreyi aşan kar ve dondurucu soğukta tepelerdeki direklere tırmanarak arızayı gidererek onlarca köye elektrik verilmesini sağladı.

Bölgedeki hava şartlarının çalışmalarını zorlaştırdığını belirten arıza ekibinden Hamdi Tetik, "Paletli araçlarımızı kullanarak 1 metreyi aşan karın bulunduğu arıza bölgesine ulaştık. Ekiplerimizi güvenli şekilde direğe çıkararak arızaya müdahale etti. Kopan hatları yeniden onararak enerji vermesini sağladı" dedi.


Diğer Haberler

  1. Tutuklu eski Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan tahliye edildi
  2. Marmaris'te fuhuş operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı; 7 kadın kurtarıldı
  3. Balıkesir'de fuhuş operasyonu: 3 tutuklama, yabancı uyruklu 3 kadın kurtarıldı
  4. Gaz sızıntısından fenalaşan anne ve oğlu hastanelik oldu
  5. Meslektaşının şehit olduğu saldırı davasında konuşan yaralı polis: Saldırganın adını söyledim
  6. İstanbul’dan aldığı tekneyle Ordu’ya dönerken Sakarya’da cesedi bulunan balıkçı, toprağa verildi
  7. Forkliftle kuyumcu soyup eşekle kaçan şüpheli: Yaşadığım maddi sıkıntılar aklıma geldi
  8. Ailesini katledip intihar eden şüpheli ile annesi toprağa verildi
  9. Yazıcıoğlu ailesinin avukatı: Adaletin bizim olayımızda sarsıldığını ve delillerin yok edildiğini gördük
  10. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı İsmet Dalcı: Singapur modelini uygulamaya başlayacağız

© Copyright 2026

DHA