Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Pelin'in öldüğü asansör kazasına ilişkin 4 şüpheli tutuklandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde Pelin Kıyga'nın (27) hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen Sadık Sökmen (41), Mahmut Köse (45), Fatih Mehmet Ceylan (46) ile Murat Abalı (32), çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

ABONE OL
Okan ÇALIŞKAN/TARSUS, (Mersin), (DHA)-

Olay, 1 Ekim'de sabah saatlerinde Altaylılar Mahallesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Belediye personeli Pelin Kıyga'nın işe gitmek için evden çıktıktan sonra 7'nci katta bindiği asansör, 2'nci katta arızalandı. Kıyga'nın telefonla aradığı eşi Gökhan Kıyga (34), yardım etmek için merdivenle 2'nci kata indi.

Bu sırada Pelin Kıyga'nın bulunduğu kabin, zemine çakıldı. Kabinden ağır yaralı halde çıkarılan Pelin Kıyga, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza ve Gökhan Kıyga'nın eşini kurtarmaya çalıştığı anlar, güvenlik kamerasına yansıdı. Tedaviye alınan Kıyga, kurtarılamadı. Evli ve 1 çocuk annesi Kıyga, otopsinin ardından Tarsus Güney Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ARIZALAR WHATSAPP GRUBUNDA KONUŞULMUŞ

Kıyga'nın hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında eski asansör firması yöneticisi S.S., yeni asansör firması yöneticisi M.K. ile çalışanı M.A. ve site yöneticisi F.M.C. gözaltına alınırken, 17 kişinin de ifadesine başvuruldu.

Kazadan bir süre önce sitede yaşayanların apartmana ait WhatsApp grubunda, asansörde 1 aydan uzun süredir arızalar yaşandığını gündeme getirdiği, sorunların devam etmesi nedeniyle yönetimin yeni bir firma ile bakım sözleşmesi yaptığı iddia edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.S., M.K., M.A. ve F.M.C., 'Taksirle ölüme sebebiyet verme' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.



HEPSİ TUTUKLANDI

Mersin'in Tarsus ilçesinde Pelin Kıyga'nın (27) hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen Sadık Sökmen (41), Mahmut Köse (45), Fatih Mehmet Ceylan (46) ile Murat Abalı (32), çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Diğer Haberler

  1. Endonezya'nın 81'inci Bağımsızlık Günü Ankara'da kutlandı
  2. Ticaret Bakanlığı: Havayolu transit süreçleri basitleşiyor
  3. Ankara'da iş yerinde kurşunlama soruşturmasında 5 tutuklama
  4. Bağcılar'da komşular arasında bıçaklı ve silahlı kavga: 4 yaralı
  5. Arnavutköy'de sahilde mühimmat olduğu değerlendirilen cisim bulundu
  6. İstanbul'da kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtan 3 şüpheli tutuklandı
  7. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda devir teslim
  8. Diyarbakır’da baraj gölünde erkek cesedi bulundu
  9. AK Parti Grup Başkanvekili Usta ve koruması kazada yaralandı
  10. Silahla oynarken kendini vurduğu iddia edilen 16 yaşındaki Yiğit Can öldü

© Copyright 2026

DHA