Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Pençe Operasyonu bölgelerinde PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Operasyonu bölgelerinde PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Daima asil milletimizin emrinde ve görevinin başında olan Mehmetçiklerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu ve Hakurk bölgelerinde gerçekleştirdiği arama-tarama faaliyetlerinde PKK'lı teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi.

Ele geçirilen malzemeler şu şekilde; 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 adet AKS-102 piyade tüfeği ve 50 adet mühimmatı, 1 adet Zagros keskin nişancı tüfeği tüfeği, 7 adet el bombası, 1 adet AT-4 tanksavar silahı lançeri, 5 adet şarjör, 150 adet mermi, 1 adet lazer işaretleyici, 2 adet gece görüş cihazı, 3 adet kamera, 1 adet termal şemsiye, 4 adet sırt çantası, muhtelif yaşam malzemesi" denildi. 

 

 

Diğer Haberler

  1. İletişim Başkanı Duran: Türkiye’nin ADF’yi düzenlemesi, diplomasiye verdiği önemin açık bir göstergesidir
  2. Esenyurt'ta zehirlenme şüphesiyle 7 kişi hastaneye kaldırıldı
  3. Sivas'ta sağanak; ırmak taştı, yol ve tarım arazilerini su bastı
  4. İşçilerini taşıyan traktör dereden geçerken devrildi: 10 işçi vinç yardımıyla kurtarıldı
  5. Tiyatro oyuncusu Feyha Çelenk son yolculuğuna uğurlandı
  6. Sulama kanalına girdi; akıntıya kapılıp kayboldu
  7. Havacılık Eğitim Fuarı IFTE 2026 başladı
  8. Şarkıcı Rıza Tamer, son yolculuğuna gitarıyla uğurlandı
  9. Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, İstanbul'da hacı uğurlama programında konuştu
  10. Balıkesir Belediyesi'nden 'ihale' açıklaması

© Copyright 2026

DHA