Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Peribacalarındaki sprey boyalı yazılara tepki

Kayseri Yeşilhisar ilçesinde sayısı 40'ı bulan peribacalarından bazılarına sprey boya ile yazılan yazılar tepki çekti. Mahalle muhtarı Hamza Bulut, "Burada bulunan peribacaları tarih düşmanlarının saldırısına uğradı" dedi.

ABONE OL
Yasin DALKILIÇ-Metin DEĞİRMENCİ/KAYSERİ, (DHA)

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesi, her yıl Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bölgelerin başında yer alıyor. Başta Soğanlı Vadisi olmak üzere çok sayıda doğal güzelliğe sahip ilçe yüzlerce turist ağırlıyor. Ancak, ilçenin Araplı yokuşu mevkiinde bulunan 40 peribacasından bazılarına bazı kişilerce sprey boya ile zarar verildi. Kayseri-Niğde kara yolu üzerinde bulunan peribacalarına sprey boya ile yazılan yazılar tepki çekti.

Araplı Mahallesi Muhtarı Hamza Bulut, Araplı yokuşunun Kapadokya'nın giriş noktalarından olduğunu söyleyerek, "İsmi Nevşehir ile özdeşleşen peribacalarının önemli bir bölümü de Kayseri'de var. Ancak ne yazık ki, burada bulunan peribacaları tarih düşmanlarının saldırısına uğradı. Eline sprey boyayı alan peribacalarının üzerini boyuyor ve çeşitli isimler yazıyor. Biz bu alanın turizme kazandırılmasını, korunmasını ve gerekli onarım işlerinin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Diğer Haberler

  1. Otomobil refüjdeki bariyerlere çarptı: 2 yaralı
  2. Bursa’da husumetliler arasında silahlı kavga: 2 ölü, 1 yaralı
  3. Silivri'de silahlı suç örgütüne operasyon: 29 şüpheli tutuklandı
  4. Tarım ve Orman Bakanlığından 'zirai don' uyarısı
  5. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney hakkındaki iddianame, İBB 'yolsuzluk' davasının dosyasıyla birleştirildi
  6. İş başvurusu yapan genç kıza taciz suçlamasıyla gözaltına alındı
  7. Kayıp olarak aranırken kazada hayatını kaybettiği ortaya çıktı
  8. Marmara Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklulara yönelik 'kötü muamele' iddialarına başsavcılıktan açıklama
  9. Emekli polis, balık tutmak için gittiği gölette boğuldu
  10. Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında 76 sanığın yargılanmasına yeniden başlandı

© Copyright 2026

DHA