Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama: Asıl deprem daha büyük ve 7'nin üzerinde olacak

Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından Silivri merkezli 6,2 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. Görür yaptığı açıklamada, "Burada asıl deprem daha büyük ve 7’nin üzerinde olacak." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

Prof. Dr. Naci Görür, Silivri merkezli 12.13'te 4,9 büyüklüğünde, 12.49'da ise 6,2 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Prof. Dr. Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "12 sularında Silivri açıklarında 4,0 deprem oldu. Deprem Kumburgaz Fay zonunda. Bu fay kilitli bir fay enerji biriktiriyor. Zaman zaman da küçük depremler yapıyor. Yeri anlamlı, dikkatli olmak lazım. Kumburgaz Fayı yükleniyor." ifadelerini kullandı.

'ASIL DEPREM DAHA BÜYÜK'

Görür açıklamasının devamında, "İstanbul’da Marmara Denizinde, Kumburgaz fayı üzerinde çok deprem oluyor. Değişik büyüklükte. Bunlar Marmara’da beklediğimiz büyük deprem değil. Bunlar bu fayın biriktirdiği stresi artırıyor. Yani kırılmaya zorluyor. Burada asıl deprem daha büyük ve 7’nin üzerinde olacak." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Balkondan düşüp ölen Bedriye, toprağa verildi
  2. Balıkesir Dursunbey'de orman yangını
  3. Aydın Çine’de orman yangını
  4. İngiliz kadının ölümüne neden olan alkollü sürücüye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
  5. 'Arazi anlaşmazlığı' kavgasında, baba ve oğlunu tüfekle vurarak öldürdü
  6. Aşiretlerden çerçeve yasaya destek
  7. RTÜK'ten 4 dijital platforma ceza
  8. Mardin’de 60’a yakın STK’dan ‘çerçeve yasa’ya destek açıklaması
  9. Bilal Erdoğan: Malazgirt ve Çanakkale gelecek bin yılımızın çözümlerini de önümüze koyuyor
  10. 'Redkitler' suç örgütü lideri, Fenerbahçe tribün liderlerine silahlı saldırıların da organizatörü

© Copyright 2026

DHA