Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama: Asıl deprem daha büyük ve 7'nin üzerinde olacak

Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından Silivri merkezli 6,2 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. Görür yaptığı açıklamada, "Burada asıl deprem daha büyük ve 7’nin üzerinde olacak." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

Prof. Dr. Naci Görür, Silivri merkezli 12.13'te 4,9 büyüklüğünde, 12.49'da ise 6,2 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Prof. Dr. Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "12 sularında Silivri açıklarında 4,0 deprem oldu. Deprem Kumburgaz Fay zonunda. Bu fay kilitli bir fay enerji biriktiriyor. Zaman zaman da küçük depremler yapıyor. Yeri anlamlı, dikkatli olmak lazım. Kumburgaz Fayı yükleniyor." ifadelerini kullandı.

'ASIL DEPREM DAHA BÜYÜK'

Görür açıklamasının devamında, "İstanbul’da Marmara Denizinde, Kumburgaz fayı üzerinde çok deprem oluyor. Değişik büyüklükte. Bunlar Marmara’da beklediğimiz büyük deprem değil. Bunlar bu fayın biriktirdiği stresi artırıyor. Yani kırılmaya zorluyor. Burada asıl deprem daha büyük ve 7’nin üzerinde olacak." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. 'Uyuşturucu madde satıcılarına' yönelik operasyonlarda; 2 Ton 103 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi
  2. Nazilli'de yağ aldırma operasyonu sonrası oda başkanı öldü; soruşturma başlatıldı
  3. Eşini ve kayınvalidesini öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet
  4. Avcılar'da hırsızlık şüphelileri yakalandı; 16 yaşındaki şüphelinin 40 suç kaydı çıktı
  5. Adana merkezli yasa dışı bahis operasyonu: Rasim Ozan Kütahyalı dahil, 128 gözaltı
  6. Bakan Uraloğlu, Etimesgut Havalimanı ve bağlantı yollarındaki çalışmaları inceledi
  7. 3 gündür haber alınamayan kadın evinde ölü bulundu
  8. İstanbul'da otobüs firmalarına 'bilet fiyatı' denetimi
  9. Çocuk istismarı görüntülerini satın aldığı belirlenen 6 şüpheliye gözaltı
  10. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Çay: Hafızayı koruyan ve hakikati yazan gazeteciler yetiştirmeyi hedefliyoruz

© Copyright 2026

DHA