Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Pülümür Nehri’nde akıntıyla sürüklenen 2 arkadaştan 1'i boğuldu

Tunceli'de Pülümür Nehri’ne giren ve akıntıya kapılan 2 arkadaştan, Özkan İliç (37) sudan çıkarılarak hastaneye sevk edildi. İliç tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Arkadaşı ise çevredekiler tarafından kurtarıldı.

ABONE OL
Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ, (DHA)

Olay, akşam saatlerinde Tunceli-Erzincan kara yolu üzerindeki Pülümür Nehri’nin Kara Haydar Tesisleri mevkisinde meydana geldi. Serinlemek için nehre giren Özkan İliç ve arkadaşı akıntıya kapıldı. Arkadaşı çevredekilerin yardımıyla sudan çıkartılarak kurtarılırken; Özkan İliç ise suda gözden kayboldu.

İhbar üzerine olay yerine Tunceli AFAD’ın sualtı ve suüstü ekipleri, Tunceli Belediyesi itfaiye dalgıçları ile Jandarma Ara Kurtarma (JAK), Sualtı Arama Kurtarma (SAK), Munzur Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı çalışmada, Özkan İliç, sudan çıkarıldı. Sağlık ekiplerine teslim edilen İliç, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Diğer Haberler

  1. Efes 2026'da 'sızma harekatı eğitimi'
  2. Fabrikadaki patlamada yaralanan işçi, 6 gün sonra hayatını kaybetti
  3. Deniz üstü rüzgar YEKA için 4 alan belirlendi
  4. Maltepe'de alacak cinayetinde bir şüpheliye 18 yıla kadar hapis diğerine müebbet talebi
  5. 'Kurbanlık alırken küpe ve sağlık raporu mutlaka kontrol edilmeli'
  6. Tartıştığı kuzeni tarafından bıçaklanarak öldürüldü
  7. 77 ilde uyuşturucu operasyonu: 1187 tutuklama
  8. Nazilli'de yağ aldırma operasyonu sonrası oda başkanı öldü; soruşturma başlatıldı
  9. Eşini ve kayınvalidesini öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet
  10. Avcılar'da hırsızlık şüphelileri yakalandı; 16 yaşındaki şüphelinin 40 suç kaydı çıktı

© Copyright 2026

DHA