Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Q Yatırım Bankası'na 'tefecilik' operasyonu: 3 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Q Yatırım Bankası'na yönelik soruşturma kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından belirlenen faiz oranının üzerine faiz uyguladığı, elde edilen gelirinde aklandığı belirlendi. Banka yetkilisi Ali Ercan ile birlikte 3 şüpheli gözaltına alındı.

ABONE OL
Ayşe GÜREL / İSTANBUL, (DHA)-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen 'tefecilik' soruşturması kapsamında; Q Yatırım Bankası üzerinden 'Tefecilik' suçu işlendiği ve bu suçun işlenmesi neticesinde elde edilen gelirlerin 'aklanmasına' yönelik suç şüphesi tespit edildi. Soruşturma kapsamında, Q Yatırım Bankası yetkililerinin 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nda tanımlanan yetki dışında ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından belirlenen faiz oranlarının üzerinde faiz uygulayarak, mali zorluk içerisinde bulunan şirketlere kredi verdikleri ve bu yöntemle haksız kazanç sağlandığı tespit edildi.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Soruşturma çerçevesinde Q Yatırım Bankası yetkilisi şüpheli Ali Ercan ile diğer şüpheliler Yasef Mitrani ve Mehmet Aydoğdu gözaltına alındı.

Diğer Haberler

  1. 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 1'i ağır 6 yaralı
  2. Bahçelievler'de otomobil refüje çarptı: 1 yaralı
  3. ‘Çok önemli bir bakan cuma günü istifa edecek’ paylaşımı yapan Ali Tarakcı, gözaltına alındı
  4. Sultangazi’de, eşiyle telefonda görüştüğünü iddia ettiği kişiyi silahla vurdu
  5. Rönesans Rezidans davasında 'olası kast' talebine mahkemeden ret
  6. Şişli’de bir hafta önce sevgilisinden ayrılan Yağız, yatağında ölü bulundu
  7. Tartıştığı eşini av tüfeğiyle öldürdü
  8. Eşekle Türkiye’yi geziyor, köy çocuklarına kitap ve kırtasiye dağıtıyor
  9. Tanju Özcan için 217 yıla kadar hapis cezası istendi
  10. Beyoğlu'nda uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

© Copyright 2026

DHA