Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Rakibini yakalamak isteyen ciritçi ölümden döndü

Erzurum’da düzenlenen ağır sıklet ciritçiler müsabakasında rakibini yakalamak için dört nala sürdüğü atı düşen ciritçi Murat Saydan (47), ölümden döndü.

ABONE OL
Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)-

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği'nce Yakutiye cirit sahasında düzenlenen müsabakada, 95 ve üstü kiloya sahip ciritçiler yarıştı. Puan ve kural olmadığı için 'kara cirit' olarak adlandırılan müsabakaya seyirciler yoğun ilgi gösterdi. Maçın ikinci yarısında yürekleri ağızlara getiren bir kaza yaşandı. Evli 5 çocuk babası Murat Saydan, rakibini yakalamak için dört nala sürdüğü atı zeminin azizliğine uğradı. Tamamen çamurla kaplı olan sahada ayağının takılması sonucu düşen atıyla birlikte Saydan taklalar attı. Saydan, tecrübesiyle kısa sürede kendini atın altından kurtardı. Ayağa kalkıp yeniden atına binen Saydan, tribünleri dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışladı.

Geçirdiği kazaya yara almadan atlatan Murat Saydan, “Kıran kırana geçen bu gibi maçlarda ister istemez böyle kazalar oluyor. Ciridini atıp sahasına dönen rakibimi yakalamak için atımı dört nala sürdüm. Gün boyu yağan yağmur nedeniyle sahanın çamurluydu ve atımın ayağı sanırım takıldı ve birlikte düşüp takla attık. Yılların vermiş olduğu tecrübe ile kendimi korudum. Büyük bir kazayı yara almadan kurtarınca sahadaki yerimi aldım" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Şanlıurfa’da altyapı çalışması sırasında göçük; 2 işçi yaralı
  2. Tünel inşaatında işçinin öldüğü davanın dosyası uzman heyete gönderilecek
  3. Anadolu Efes, Tel Aviv maçını Belgrad'da oynayacak
  4. Yeşilay'ın 'Bağımsızlık Mektupları' kitabı tanıtıldı: Karanlığın içinde ışık arayan insanmışım
  5. Milli Eğitim Akademisi Başkanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
  6. Apart otelin penceresinden çıkan Uğur, 9 gündür aranıyor
  7. İkra ile babasının darbedilmesine ilişkin iddianame hazırlandı; çocuk skuter'ı 'silah' olarak sayıldı
  8. Kaz Dağları'nda yeni bir böcek türü keşfedildi
  9. Şoförünün ani fren yaptığı otobüs, yayaya çarptı; toplam 8 yaralı
  10. Otomobil otoparkta alev aldı

© Copyright 2026

DHA